ÖZEL YEŞEREN OKULLARI

Seans
Sınıf

Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Özel Yeşeren Okulları “Bursluluk  Sınavı” ile ilgili detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Aşağıda yer alan burs yönetmeliğindeki tüm maddeleri dikkatle okumanızı önemle rica ederiz. Okulumuza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür eder, tüm çocuklarımıza başarılar dileriz.

1- Sınava katılmak için tüm öğrencilerin online kayıt yaptırması gerekmektedir.

2- Sınava müracaat 15 Aralık 2018 - 08 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir.

3- Başvuru sırasında ekrana gelen Sınav Giriş Kartının çıktısını veya ekran görüntüsünü sınava gelirken yanınızda bulundurunuz.

4- Sınava katılacak öğrencilerin nüfus cüzdanlarını yanlarında getirmeleri ve sınav süresince yanlarında bulundurmaları zorunludur.

5- Öğrencilerin sınav saatinden en az 30 dakika önce Özel Yeşeren Okullarında olmaları gerekmektedir.

6- Her öğrenci yalnızca bir oturuma katılabilecektir.

7- 4. 5. 6. ve 7. sınıflarda okumakta olan öğrenciler, MEB’in 1.dönem kazanımlarından sorumludur.

8- Sınavın ardından öğrencilere soru kitapçığı verilmeyecek olup sonuca itirazı olan öğrencilerin okula gelerek kitapçıklarını görmeleri mümkündür.

9- Sınavda salon başkanı ve gözetmen olarak okulumuz öğretmenleri görev alacaklardır.

10-  Sınıf bazında soru sayıları;

4. Sınıflar :

Ders

Fen Bilimleri

Soru Sayısı

20

15

5., 6. ve 7. Sınıflar :

Ders

Fen Bilimleri

Soru Sayısı

20

11- Sınav sonuçları öğrencilere 13 Şubat 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar okulumuz internet sitesinden duyurulacaktır.

ÖZEL YEŞEREN ORTAOKULUNA ARA KAYIT İLE GELECEK ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM BURSUNA HAK KAZANMA KOŞULLARI

Özel Yeşeren Okullarında verilen/verilecek tüm burslar aşağıdaki çerçevede uygulanır.

12- Özel Yeşeren Okullarında verilen burslar eğitim-öğretim bursudur.

13- Özel Yeşeren Okullarında verilen burslar MEB yönetmeliklerine uygun olarak bir(1) eğitim-öğretim yılını kapsamaktadır.

14- Öğrencimizin bir eğitim-öğretim yılında almış olduğu burs, gelecek yıllarda sabit kalabilir, azalabilir, artabilir veya sona erebilir.

15- Okulumuzun hiçbir kademesinde yemek ve servis bursu bulunmamaktadır.

16- Ortaokula ara kayıt ile dışarıdan gelecek öğrenciler, okulun ilan ettiği tarihte “Özel Yeşeren Bursluluk Sınavına” katılırlar. Bu sınavda, aşağıdaki sınıf düzeylerinde ve belirtilen derecelere giren öğrenciler, tabloda gösterilen oranlarda burs hakkı kazanmaktadır. (Bu öğrencilere maddi durumlarına bakılmaksızın ve burs talebinde bulunmalarına gerek kalmadan okul tarafından eğitim bursu verilmektedir.) Bursluluk hakkı kazanmış öğrenciler, kendilerine verilen tarihte kayıt yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler.

ÖĞRENCİNİN SINAV PUAN SIRALAMASI

5.SINIF

6.SINIF

7.SINIF

8.SINIF

1 – 2. ÖĞRENCİLER

% 100

3 – 4. ÖĞRENCİLER

% 80

5 – 6. ÖĞRENCİLER

% 60

7 – 10. ÖĞRENCİLER

% 50

11 – 15. ÖĞRENCİLER

% 45

16 – 25. ÖĞRENCİLER

% 40

26 – 40. ÖĞRENCİLER

% 35

17- Tüm sınıflarda okula kayıtlar, bursluluk sınavı puan sıralamasına göre değil, okula kayıt için başvuru sırasına göre yapılacaktır. Burs için eşit puan alan öğrencilerden ilk kayıt yaptıran öğrenci burs almaya hak kazanacaktır. Bursluluk Sınavıyla burs elde eden öğrenciler için son kayıt tarihi 1 Mart 2019 Cuma günü mesai bitimidir.

18- Yukarıda açıklanan burs alma dereceleri ve oranları hiçbir şekilde değiştirilmez. Bu kuralın net, ilkeli ve herkese eşit mesafede uygulanması, öğrencilerimiz arasında adalet ve eşitlik sağlamaktadır. Önemle altını çizmek isteriz ki velilerimizden gelebilecek kişisel ve istisnai talepleri kabul etmek, bu talepte bulunmayan diğer velilerimize haksızlık etmek olacaktır.

19- Öğrencimizin kazanmış olduğu burs hakkından faydalanması için her yıl okul tarafından ilan edilen tarih içinde kayıt yaptırması gerekmektedir.

20- Okulumuza ara kayıt ile gelerek burs hakkı kazanmış öğrencilerimiz, Yeşeren Okulları burs yönetmeliğinin tüm şartlarına tabi olurlar.

ÖZEL YEŞEREN ORTAOKULUNA ARA KAYIT İLE GELECEK ÖĞRENCİLERİN BURSLULUĞUNUN SONA ERME KOŞULLARI

1. Eğitim döneminin, gelecek yıllarında tekrar eden Genel Tarama (Bursluluk) Sınavlarında;

%100 burs hakkı elde eden öğrenci kendi sınıf düzeyinde ilk 5’in altına  gerilerse, burs hakkı %80’e düşecektir.
 %80 burs hakkı elde eden öğrenci kendi sınıf düzeyinde ilk 10’un altına gerilerse, burs hakkı %60’ye düşecektir.
 %60 burs hakkı elde eden öğrenci kendi sınıf düzeyinin ilk 15’in altına gerilerse, burs hakkı %50’ye düşecektir.

2. Bursluluk hakkı kazanmış öğrenciler, kendilerine verilen tarihte kayıt yaptırmazlarsa bu haklarını kaybeder.

3. Bursluluk hakkı kazanmış öğrenci, herhangi bir disiplin suçu işlediğinde bursluluk hakkını kaybeder.

4. Yukarıdaki 1. 2. 3.  maddeler haricinde burs kazanan öğrenciler, bursluluk haklarını kaybetmez.

Okul Giriş Sınavına katılarak göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, tüm öğrencilere başarılar dileriz.

ÖZEL YEŞEREN OKULLARI