TARİHÇE

• 2008 yılında Tilda Etüt Merkezi olarak Onur Paydaş, Recep Karasu, Rıza Hançer ve Ahmet Tiryaki tarafından Bornova merkezde bulunan tarihi köşkte kurulmuştur.
  • 2015 yılına kadar dershane olarak eğitim hayatındaki faaliyetlerini sürdüren kurum, üniversite yerleştirmede elde ettiği başarılı sonuçlarla eğitim sektöründe kısa sürede tanınır hale gelmiştir.
  • 2015 yılında ülkemizdeki eğitim sisteminin değişmesiyle yoluna özel okul olarak devam etmeye karar veren Tilda Etüt Merkezi, isim değişikliğine gitmiştir.
  • 2015 yılında Özel Yeşeren Okulları Tilda Eğitim Kurumları olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okul statüsü kazanmıştır.
  • 2015 yılında Ortaokul Müdürü Niyazi Uyar göreve başlamıştır.
  • 2015 yılında Lise Müdürlüğüne Hayriye Yılmaz atanmıştır.
  • 2016 yılında okul öncesi ve ilkokul bölümünün Evka-3’teki yeni kampüsünde faaliyete geçmesiyle birlikte kurum İzmir’de yerel bir k12 okul olarak eğitim sektöründeki yerini almıştır.
  • Liseden ilk mezunlarını 2016 yılında vermiştir.
  • 2018 yılında Bornova merkez kampüsün içinde Fen Lisesi açılarak 9. sınıfına ulusal sınav sonuçlarına göre öğrenci kabul etmeye başlamıştır.