ÖZEL YEŞEREN OKULLARI

2008 yılında Tilda Etüt Merkezi olarak Onur Paydaş, Recep Karasu, Rıza Hançer ve Ahmet Tiryaki tarafından Bornova merkezde bulunan tarihi köşkte kurulmuştur.

2015 yılına kadar dershane olarak eğitim hayatındaki faaliyetlerini sürdüren kurum, üniversite yerleştirmede elde ettiği başarılı sonuçlarla eğitim sektöründe kısa sürede tanınır hale gelmiştir.

2015 yılında ülkemizdeki eğitim sisteminin değişmesiyle yoluna özel okul olarak devam etmeye karar veren Tilda Etüt Merkezi, isim değişikliğine gitmiştir.

2015 yılında Özel Yeşeren Okulları Tilda Eğitim Kurumları olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okul statüsü kazanmıştır.

2015 yılında Ortaokul Müdürü Niyazi Uyar göreve başlamıştır.

2015 yılında Lise Müdürlüğüne Hayriye Yılmaz atanmıştır.

2016 yılında okul öncesi ve ilkokul bölümünün Evka-3’teki yeni kampüsünde faaliyete geçmesiyle birlikte kurum İzmir’de yerel bir k12 okul olarak eğitim sektöründeki yerini almıştır.

Liseden ilk mezunlarını 2016 yılında vermiştir.

2018 yılında Bornova merkez kampüsün içinde Fen Lisesi açılarak 9. sınıfına ulusal sınav sonuçlarına göre öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

2018-2019 öğretim yılında Özel Yeşeren Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Müdürlüğüne Rıza Hançer atanmıştır.

2019-2020 öğretim yılında Özel Yeşeren Okulları Müdürü olarak Birsen Aksu göreve başlamıştır.