Kulüpler

Young Reporters for the Environment Club Çevrenin Sözcüleri Kulübü

Çalışma faaliyetlerinden “daha fazla” kar elde etmek isteyen iş dünyasının ölçüsüzlüğünden ya da günlük yaşamlarında yararlandıkları güzel doğayı özensizce kullanan bireylere karşı, doğanın günlük yaşamsal faaliyetlerde bize sunacaklarının tükenmemesi için çevreyi korumak amacıyla mücadele eden genç insanlardır.
Kulübün hedefi
Üzerinde yaşadığımız dünyamız eşsiz güzellikteki nimetlerini çok hassas dengelerle bize sunmaktadır. Yaşadığımız kent ve bölge tek evimiz olan dünyanın bir başka odasını oluşturmaktadır. Çevrenin Genç Sözcüleri olarak evimizi yaşanmaz hale getiren çevresel yanlış adımlardan korumayı hedeflemekteyiz.
Yapılacak etkinlikler
İzmir ilinde yok olmaya yüz tutan doğal güzellikleri koruma girişimleri ile günlük yaşamda havayı, suyu, toprağı, ağaçları ve bütün olarak eko sisteme zarar veren yanlışlıkları yazılı ve görsel basın kanalıyla önleme ve uyarma girişimlerinde bulunmak.
Yapılacak etkinlikler uluslararası ‘Eco School’ organizasyonun bir parçası olduğu için etkinlik raporları ve sözlü anlatımları İngilizce olacaktır.
Öğrencilerin kazanımları
Öğrencilerin devralacakları dünyayı daha duyarlı ve sorumluluk bilinciyle yönetebilmeleri için; genç yaşta yararlandıkları ve güzelliklerini henüz yaşadıkları doğal olanakların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda farkındalık kazanacaklar.