Kulüpler

TARİH KULÜBÜ (LİSE)

TARİH KULÜBÜ
 “Bir öğrenci, matematikten bir formülü unutabilir, kimyadan belki bir madeni hatırlamayabilir. Fakat Efendiler; bir öğrenci, tarihini asla unutmamalıdır ve ona tarihi unutturulmamalıdır. O talebe, ulusal tarihinin bir sayfasını unuttuğu gün, memleket uçuruma yuvarlanmaya başlamış demektir.”
Mustafa Kemal Atatürk

Kulübün amaçları
Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz; bugünü anlayamayan yarını göremez, yarını inşa edemez.
Bizler de Tarih Kulübü olarak dünü, bugünü ve yarınları daha iyi anlamak için bu kulübün kuruluşunu gerçekleştirdik. Lise öğrencilerinin tarih alanındaki ortak ilgi ve fikirleri etrafında kendilerine faaliyetler için bir çatı oluşturarak kulüp üyelerinin akademik, sosyal ve sanatsal gelişimlerine ve sosyal bireyler olmalarına katkıda bulunmak amaçlarımız arasındadır. Öğrencilerde tarih bilinci ve farkındalık oluşturarak öğrencilerimizin bugünü anlamalarını ve geleceğe yön verecek bir vizyon kazanmalarını sağlamaktır.
Öğrencilerin akademik bilgilerini geliştirmelerine paralel olarak kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, sosyal değerlerini birbirleriyle paylaşarak bu şekilde yeteneklerini sergileyebilecekleri sosyal paylaşım merkezleri yaratmak, öğrencilerin tarih bilinci ile üniversiteye gidip toplumu dönüştürme yolunda çalışmalar yapmasını sağlamaktır.
Kulübün faaliyet alanları
  • Türk ve dünya tarihine yönelik araştırmalar
  •  İzmir tarihi araştırmaları
  • Tarih ve tarihi niteliği taşıyan her konuda metotlu ve sistematik veri toplama çalışması