Kulüpler

JİMNASTİK ve RİTİM KULÜBÜ

• Jimnastik Kulübünün Amacı:
  • Bedensel faaliyetlerin katkısı ile çocuklarda fiziksel ve ruhsal anlamda olumlu gelişimler sağlamak, öğrencilerin arkadaşları ile işbirliği yaparak müzik eşliğinde jimnastik hareketleri yapabilmelerini ve böylece düzgün bir vücut duruşuna sahip olabilmelerini sağlamaktır.
  • Jimnastik vücudu, fiziksel yapısını düzeltme ve geliştirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatıdır. Okulumuzda öğrencilerimize hem sosyal hem de fiziksel alanda birçok olumlu özellik kazandırmanın yanı sıra, gelişimini de destekleyen jimnastik etkinliğimizde, öğrencilerimizin öğrenirken eğlenmelerini amaçlıyoruz.
  • Jimnastik dersi öğretisiyle öğrenciye fiziksel olarak asil, zarif, estetik ve özgüvenli bir duruş ve görünüm; psikolojik olarak da sorumluluk bilinci, disiplin, ekip çalışması ve muhakkak yaratıcı bir bakış açısı ile artistik yorum yeteneği kazandırmaktır.
  • Çocuklarımızın hem eğlenebilmesi hem de vücut formlarının doğru bir biçimde oluşturulması temel amaçlarımızdandır. Yılsonu gösterileriyle sahne deneyimi kazanacak olan öğrencilerimiz kulüp bünyesinde hazırladıkları diğer çalışmalarını da sergileme imkânına sahip olacaklardır.