Kulüpler

Elektronik Kulübü

Dünyanın neredeyse tamamen elektronikleştiği günümüzde alanla ilgilenen öğrencilerimizin temel devre elemanlarını tanıyıp, bu devre elemanları ile basit devreleri kurmaları ve bu devre elemanları ile mekanik sistemleri birleştirip, hareketli sistemler elde etmeleri temel hedefimizdir. Ayrıca öğrencilerimizin bu sistemleri mikroişlemciler ve programlama teknikleri ile yönetmeleri ve bu şekilde günümüzde çok sık kullanılan otomasyon sistemleri ile tanışmaları hedeflenmektedir.
  • Temel devre elemanlarının incelemek, (led, direnç, pil, board, transistörgibi )
  • Temel devre elemanlarının devre üzerinde kullanmak,
  • Temel devre elemanlarını mekanik sistemler ile birleştirmek (dc motor, servo motor, tekerlek, çeşitli sensörler gibi)
  • Mikroişlemci programlamak,
  • Temel devre elemanlarını mikroişlemciler(arduino) aracılığıyla yönetmek
  • Mekanik sistemleri mikroişlemciler ile yönetmek,
  • Mekanik sistemleri birleştirilerek çeşitli projelere uygulamak.
Teknolojiyle ilgilenen ve yeni alanlarda çalışmayı, öğrenmeyi seven öğrencilerimiz ile çalışmaktayız.
Beklentimiz, derslere devamsızlık yapmamak, yapılan uygulamaları düzenli olarak takip etmektir.