Kulüpler

DESTINATION & IMAGINATION İnovasyon ve Yaratıcılık Kulübü

Destination & Imagination nedir?
DI (Destination & Imagination)’ın ana programı “sürece odaklı yaratıcı problem çözme” teorisine dayalıdır.
D.I kulübünde öğrenciler 5-7 kişilik takımlar halinde tiyatro, mimari, doğaçlama, bilim veya teknik odaklı olmak üzere haftalık “Anlık Görev“ problemleri üzerinde çalışır ve bir çözüm hazırlarlar. Her yıl öğrencilerin aralarından seçerek üzerinde çalıştığı, ucu açık görevler tasarlanır. Bu görevlerle, hayal gücünden yeniliğe kadar uzanan yaratıcı süreci tecrübe ederek öğrenme gerçekleşir.
Kulübümüz,  gençlere hayatları boyunca kullanacakları becerileri, güvenli bir ortamda ve eğlenceli bir şekilde kazandırmayı amaçlar.
Kulübümüz, öğrencilerin takım ruhunu öğrenmesini, özgüvenlerinin artmasını, eğlenceli zaman geçirirken yaratıcılık yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayan uzun süreli projelere hazırlanma aşamalarını öğreten etkinlikleri tasarlar ve gerçekleştirir. Gençlere yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma ve problem çözme becerileri kazandırır.