Kulüpler

Crıtıcal Thınkıng Conversatıon Club (CT) Eleştirel Düşünce Kulübü

“Mantığın kayıp bir sanat olduğu söyleniyor, ama biz onu bulma niyetindeyiz!”
Eleştirel düşünce, sonuca ulaşırken bir olayı tarafsız çözümleme ve değerlendirme yöntemidir. Hedefimiz ise mantıklı bakış açısıyla düşünce becerilerini geliştirmek, açık ve duru bir ifade gücüne ulaşmak ve kulağa doğru gelen mantık hatalarından kaçınmak.
Etkinliklerimizi mantık oyunları, tartışma grupları, bulmacalar, zekâ oyunları, zekâ problemleri, masa oyunları olarak ifade edebiliriz.
Kulübümüzün dili İngilizcedir. Dolayısıyla kulübümüz öğrencilere; sağduyulu bir mantık, keskin bir düşünme becerisi, düşüncelerini net ifade etme, mantık hatalarından kaçınma ve tutarlı konuşma becerisi kazandırmanın yanı sıra, yabancı bir dilde düşünme, konuşma ve problemlere analitik çözüm önerileri sunma kazanımlarını da sağlar.
Merak duygusunu sürekli besleyen, kendini İngilizce ifade etmek isteyen tüm öğrencilerimize kapımız açık.
Beklentimiz, kulp üyelerinin yaratıcı bakış açısıyla kendini geliştirmeye açık olmaları ve çalışmalara eksiksiz katılmalarıdır.