Fen Lisesi

Özel Yeşeren Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan sınav sisteminin sonuçlarına göre, ancak merkezi yerleştirmeye bağlı olmaksızın öğrenci kayıtları almaktadır. Her sınıf kademesinden 2 olmak üzere toplamda 8 şube bulunmaktadır.

Okulumuz MEB müfredatına uygun olarak çalışmalarını yürütmenin yanı sıra, büyük bir özenle programlar hazırlayarak öğrencilerimiz için YKS başarısı hedeflemektedir.

• Özel Yeşeren Fen Lisesi 4 yıllıktır. Okulumuzda öğrencilerimizi akademik ve sosyal yönden üstün düzeyde yetiştirmek hedeflenmektedir. Bu nitelikte öğrencilerin yetiştirilmesi amacıyla bilimsel kuruluşlarla ve üniversitelerle işbirliği yapılmaktadır. Bu amaçla öğrencilerimizin başta TUBİTAK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği olimpiyat ve proje yarışmalarına katılımları teşvik edilmektedir. Ayrıca tüm sınıflarda üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları için uygulanan yoğun programa ilaveten, konu tarama ve deneme sınavları ile eksik olan konuların ve becerilerin geliştirilmesi için çalışmalar yapılmaktadır.
  • Özel Yeşeren Fen Lisesinin hedefi öğrencilerimizin “Matematiksel Düşünme Becerileri”ni geliştirerek fen alanlarında da kapasitelerini güçlendirmektir.
  • Bilim Çalışma Kurulu ile kapsamlı araştırmalar gerçekleştirerek proje temelli çalışmalar yapılmaktadır.
  • Öğrencilerimizin kuramsal bilgileri mühendislik, fen ve teknoloji bilgileriyle birleştirerek projeler üretip bunları hayata geçirebilmeleri sağlanmaktadır.
  • YKS çalışmaları 11. sınıftan itibaren başlatılmakta olup TYT konuları 11.sınıfta bitirilmektedir. Yaz döneminde hızlandırma programı ile ATY konularına devam edilerek 12.sınıflarda her Pazartesi günü uygulanan deneme sınavlarıyla öğrencilerimizin gerçek sınav oturumuna alışmaları sağlanmaktadır.
  • Yoğun İngilizce ders saatleri ile günlük konuşma diline hakim olmanın yanı sıra “SOES” ve “CLIL” yöntemleriyle akademik düzeyde İngilizce öğretilerek bilimsel araştırma ve raporlandırmada dil engelini ortadan kaldırmak hedeflenmektedir.
  • Özel Yeşeren Fen Lisesi tüm disiplinlerdeki özgün sistem ve planlamaları ile 21.yüzyıl becerilerine sahip bireyleryetiştirmeyi amaçlamaktadır.
  • Fizik, Kimya, Biyoloji, Mekatronik dersleri modern araçlarla donatılmış laboratuvarlarda, Matematik, görsel sanatlar, müzik dersleri ise atolyelerde gerekli çalışmalar ile desteklenmektedir.
  • Öğrencilerin ilgi ve becerileri doğrultusunda kulüp çalışmalarına yer verilmektedir.
  • Rehberlik servisi tarafından mesleki bilinçlendirme ve yönlendirme çalışmalarıyla öğrencilerimize hedef belirlemelerinde etkin katkıda bulunulmaktadır.
  • “BRANŞ ETÜTLERİ” sayesinde öğrencilere konu tekrarı ve anlamadıkları soruları branş öğretmeni ile çözme imkanı verilmektedir.
  • 12.sınıf öğrencilerimize öğretmenlerinden birebir ders alma fırsatı sağlanmaktadır.
  • Yurtiçi ve yurtdışında sanatsal, kültürel ve bilimsel gözlem ve inceleme gezilerinin yanı sıra İngilizceyi yerinde yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla İngiltere’ye dil kursu ve kültür gezileri organize edilmektedir.
  • Akademik kadromuz alanlarında iddialı uzman öğretmenlerden oluşmaktadır.
  • Okulumuz LGS sonuçlarına göre belirleyeceğimiz yüzdelik dilimi esas alarak öğrenci kaydı yapmaktadır. Öğrencilerimize bu yüzdelik dilim üzerinden burs verilecektir.