İlkokul Kodlama Dersi Etkinlikleri

İlkokul öğrencilerimiz, kodlama dersinde temel bilgisayar kavramlarını öğrenerek bilgisayar kullanım becerilerini destekleyici etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Öğrencilerimiz gerçekleşen etkinliklerde yön ve algoritma kavramları üzerine problem çözme becerilerini geliştirerek karmaşık problemlere çözümler üreterek bilgisayar programı, animasyon ve oyun tasarımlarının temellerini öğrenerek kendi tasarım becerilerini geliştirirler.

Müfredat içeriğinde olan kazanımlar; Değişken, liste, döngüler ve koşulların kullandığı programlama kavramları ile karmaşık problemlere çözüm üretirler. Bilgisayar programı, animasyon ve oyun tasarımlarının temellerini öğrenerek kendi tasarım becerilerini geliştirirler. Lego WeDo eğitim seti ile bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında etkinlikler gerçekleştirirler. Bu etkinliklerde öğrenciler problemler üzerine araştırmalar yaparak farklı çözüm yolları bulmaya odaklanırlar. Kararlaştırdıkları çözüm yolları üzerinden robot tasarım becerilerini ve robotun görevi gerçekleştirme aşamasında programlama becerilerini geliştirirler.