Yolunuz Açık Olsun 2019 Mezunları

30 Mayıs 2019
Özel Yeşeren Lisesi 2019 Mezunları, düzenlenen Kep Giyme ve Mezuniyet Töreni ile temsili diplomalarını aldı. 2018-2019 öğretim yılında 72 mezun veren Özel Yeşeren Lisesi öğrencilerini üniversite yaşamına uğurladı.
Okul sıralamasında ilk üç dereceyi elde eden gençlere ödüllerini Lise Müdürü Rıza Hançer verdi. 2019 yılında okulu birinci olarak tamamlayan Pelin Vesek olurken, okul ikinciliğini Doğukan Ece elde etti.  Ünsal Ceren Köykıran ise okul üçüncüsü oldu. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.
Sunuculuğunu Yağmur Özince ve Efe Koçyiğit’in yaptığı törende 2019 mezunları adına İlayda Mert bir konuşma yaptı.  Yeşeren Ailesinin mensubu olarak lise hayatını tamamlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren mezunumuz konuşmasının ardından büyük alkış aldı.
Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilcisi Onur Paydaş da öğrencilerine seslendi. Konuşmasında “Özel Yeşeren Lisesinde bulunduğunuz sürede sizleri sürekli geliştirmeye çalıştık. Yeteneklerinizi ortaya çıkarmanıza ve onları sergilemenize destek olmaya çalıştık. Akademik yönden mümkün olan en üst basamağa tırmanırken aynı zamanda kiminiz sanatla, kiminiz sporla, kiminiz güzel sanatların başka bir dalıyla kiminiz münazarayla, kiminiz edebiyatla meşgul oldunuz. Şunu unutmayınız ki çağımızda yolu en açık olanlar donanımlı insanlardır. Mümkün olduğunca becerilerinizi geliştirmeye, kendinizi yenilemeye çalışın. Aklımız ve vicdanımız bize verilmiş olan en mukaddes yetilerdir.  Özel Yeşeren Lisesi mezunları olarak aklınızı ve vicdanınızı insanlığa hizmet edecek şekilde kullanarak, bulunduğu topluma katkı sağlayan, seçtiği mesleği çok başarılı bir şekilde icra eden sağlıklı, mutlu insanlar olarak yaşantınızı sürdürmenizi diliyorum. “ dedi.
Yıllardır okuttuğu öğrencilerin mezuniyet anlarına tanıklık eden Lise Müdürü Rıza Hançer öğrencilerini üniversite hayatına uğurlarken onlara söyle seslendi.
Sevgili Gençler,
Araştırmalar düşünceli, saygılı, güvenilir, adil, sorumlu, kısacası ‘iyi’ insanların yaşamda daha başarılı olduğunu göstermiştir. Eğitimin birçok amacı vardır. Bence en önemli amacı iyi insan yetiştirmektir. Özel Yeşeren Ailesi olarak bizim hedefimiz bu en önemli amaca ulaşmaktır. Dolayısıyla Özel Yeşeren Lisesinin eğitim anlayışı ‘iyi insan yetiştirmek’ temeli üzerinde yükselmektedir.
Hayatınızın yeni dönemi sizleri bekliyor. Bu dönemde uzman olduğunuz bir alanınız olsun. Her şeyden bir şeyler bilin ama bir şeyi çok iyi bilin. Kendinizi devamlı geliştirmeniz önemlidir çünkü öğrenme, yaşam boyu devam eder.
Tüm öğrencilerimize yeni yaşamlarında başarıları diliyor, onları sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuz açık olsun.