Yeşerenli Mucitler Bilim Şenliğinde

28 Temmuz 2018

Yeşerenli Mucitler, Bornova Belediyesinin bu yıl üçüncü kez düzenlediği Bilim Şenliği’ne beşi fen, ikisi matematik alanında olmak üzere yedi bilimsel projeyle katıldı.  Üç gün süren şenlikte ziyaretçilerin Yeşeren standına olan ilgisi oldukça yoğundu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da öğrencilerimizin standını ziyaret ederek üretilen projelerle ilgili bilgi aldı. Genç bilim insanlarının sunumlarını ilgiyle dinleyen Atila onları tebrik etti.

Öğrencilerimiz Hidrolik Kepçe Sistemi, Tesla Bobini, Düz Aynalarda Sonsuz Görüntü Oluşumu, Elektrik Devresi, Çukur Aynalar ile Hologram Oluşturma, Königsberg Köprüsü, Dört Renk Problemi gibi konularda ürettikleri projeleri başarıyla sundu.

Fen ve matematik öğretmenlerimiz Ali İhsan Öz, Ahmet Abik, Burak Kaval, Sevim Yaslı’nın rehberliğinde çalışan öğrencilerimiz Mert Kayadelen, Kaan Güzel, Irmak Özdemir, Murat Yavuz Doğan, Okyanus Yaşam Uzun, Sarp Atak, Duru Yılmaz, Yağız Yılmaz, Arda Uçar, Tuna İlkbahar, Yusuf Emre Kaya, Celal Kağan Kılıç ve Kaan Yılmaz’ı kutlar, bilimsel çalışmalara olan ilgilerinin sürmesini dileriz.