Yeşeren Okulları Yeni Yıl Kermesi: Teşekkürler Yeşeren Ailesi

25 Aralık 2018
Yeni yıla sayılı günler kala yardımlaşma ve dostluğun güzel bir örneğini sergileyen öğrencilerimize ve ailelerimize teşekkür ederiz. Yeşeren Okulları Yeni Yıl Kermesi amacına hizmet eder nitelikte tamamlandı. Onkoloji hastası çocukların tedavisini sağlamak ve bu süreçte hasta yakınlarının konaklama başta olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren KİTVAK yararına düzenlenen kermesimize öğrencilerimiz ve velilerimiz büyük bir duyarlılıkla destek oldu. Gönülden teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.

KİTVAK Tarihçe (Kurumun kendi sayfasından alıntıdır)
Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı KİTVAK’ın öyküsü 1991 yılında başlar. Prof.Dr.Suat Çağlayan’ın girişimleri ile lösemili çocuklara maddi ve manevi destek vermek ve bir merkez kurabilmek amacıyla 1991 yılında KİT-DER kurulmuştur.
KİT-DER; “Yaşamak çocuklarımızla güzel!” sloganıyla farklı sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek dezavantajlı hasta çocukların sağlığı için fon yaratmıştır. (En önemli etkinlik ise Fenerbahçe’nin İzmir’e getirilerek KİT-DER yararına İzmirspor ile yaptığı büyük maç olmuştur).
Dernekten vakfa geçiş
Dernek, 1995 yılında büyük bir proje planlayarak  bir vakıf kurma kararı almıştır. Dönemin İzmir Valisi Sayın Kutlu AKTAŞ ve eşi Merhume Tülay AKTAŞ’ın da aralarında olduğu, bu amaca inanmış 53 kişi bir araya gelerek, Prof.Dr.Suat ÇAĞLAYAN’ın başkanlığında, kısa adı “KİTVAK” olan Kemik İliği Transplantasyonu ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı kurulmuştur. Hedeflenen proje en kısa sürede bir onkoloji hastanesi kurmaktır. Ege Üniversitesi bünyesinde yapılması planlanan hastane için, Rektörlüğe yaptığımız başvuru sonucunda, Ege Üniversitesi bünyesinde arazi tahsis edilmiştir. Kurucu üyelerimiz Yük. Mimar A. Orhan Akbaş büyük bir titizlikle ve vakıf yararına mimari projeyi hazırlamıştır. İnşaat, 1996 kasım ayında, dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL, Vali Sayın Kutlu AKTAŞ ve seçkin konukların katıldığı bir törenle temel atılarak başlamıştır. Daha sonra Yönetim Kurulumuz hastaneye Tülay AKTAŞ Onkoloji Hastanesi ismi vermiştir. Hastanenin resmi açılışı 18 Mayıs 2004 tarihinde kalabalık bir hayırsever topluluğu ve protokol eşliğinde yapılmıştır.
KİTVAK, kurulduğu günden bugüne kadar, amacı doğrultusunda kanser hastası çocuk ve erişkinlere destek vermiştir. KİT-VAK, tüm emek ve olanaklarını, yaşam umudu kırılmış insanlarımıza bir umut ışığı yakmaya onlara mutluluk ve sevgi vermeye odaklamıştır. Kitvak' ın en büyük eseri olan Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi içinde yer alan E.Ü. Pediyatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi Avrupa Transplant Birliği tarafından Akreditasyon alan ve Türkiye'deki iki merkezden biri olmuştur.
KİTVAK’ın diğer iki eseri hem Ege Üniversitesi hem de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastaneleri kampüsleri içinde planlanan Hasta ve Hasta Yakınları Konukevleridir. Ege Üniversitesi içinde olan konukevi  tamamlanıp teslim edilmiştir. Dokuz Eylül Üniversitesindeki Konuk Evi ise 2017 yılında  hizmete girmiştir.