Yeşeren Okulları Uzay Kampında

13 Kasım 2018

Yeşeren Okulları Uzay Kampında
Okulumuz 5. sınıf öğrencileri, fen bilimleri dersi kapsamında katıldıkları Uzay Kampı Gezisi ile farklı bir bilimsel deneyim yaşadı. İki saatlik gezi, katılımcıların fen bilimlerine olan ilgilerini artırmak, uzay ve uzay teknolojileri alanında bilgilenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Tur sırasında öğrenciler, eğitim merkezinde bulunan ve astronotların eğitiminde kullanılmak üzere tasarlanmış simülatörler hakkında bilgiler alırken Newton’un Üçüncü Hareket Yasası’nın anlamını, Ay ve Yer arasındaki çekim kuvvetleri farkını, astronotların düşük yerçekiminde nasıl çalıştıklarını, uzayda egzersiz yapmanın önemini kavradı. Astronotların neden uzay giysisi giymesi gerektiğini, uzayda topraksız ortamda nasıl bitki yetiştirildiğini, uzay mekiklerini koruyan ısı koruma sistemi ve bu sistemi oluşturan parçaları tanıdı. Uzay Taşıma Sistemi’nin parçası olan Uzay Mekiği ve Yer Kontrol Merkezi’nde bulunarak fırlatma ve iniş aşamalarını öğrenen öğrencilerimiz, eğitimciler tarafından gösteri şeklinde sunulan ilginç bilimsel deneylerle fen bilimlerinin temellerini daha iyi anlama şansına sahip oldu.