Yeşeren Öğrencileri Ders Başı Yaptı

08 Ağustos 2018
Özel Yeşeren Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencileri yaklaşık bir ay sürecek Yaz Dönemi Kursları ile ders başı yaptı. Öğrencilerimizin yeni öğretim yılına hazır bulunuşlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen kurslara 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile 9.,11. ve 12. sınıf öğrencileri katılıyor.
8. sınıf öğrencilerimiz bir önceki öğretim yılının konularının tekrarı ve tüm derslerden lise giriş sınavı olan LGS’ye yönelik çalışmalara katılırken; 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz matematik ve İngilizce derslerinin ağırlıklı olduğu bir programla yeni öğretim yılına hazırlanıyor.
Yeşeren Ortaokulu Eğitim Koordinatörü Günay Sağlık uygulanan programın detaylarını söyle anlattı. “Öğrencinin belleğinde bitirdiği sınıfın konularına ilişkin bir boşluk varsa yeni başlayacağı sınıfta başarılı olma şansı daha zayıftır. Diğer bir deyişle bilgi kendisinden önce var olan bilginin üstüne yapılanır. Dolayısıyla eğer altta bilgi yoksa veya eksikse öğrenme gerçekleşemez. Öğrenci yalnızca konuları ezberlemeye çalışır. Bu nedenle önkoşul öğrenmeyi bu bir aylık sürede gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”
Okulumuzun lise bölümünde de yaz kursları tüm hızıyla sürüyor. Özel Yeşeren Anadolu ve Fen Lisesine kayıt yaptıran 9. sınıfların tamamı kurs süresi boyunca 60 saatlik bir İngilizce ders programı ile yabancı dilde dört beceri diye adlandırılan kazanımlarla yeni öğretim yılının hazırlıklarını yapmaktadır.

Özel Yeşeren Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencileri üniversite giriş sınavları olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yoğun bir akademik programla merhaba dedi. Lise Eğitim Koordinatörü ve Matematik Bölüm Başkanı Rıza Hançer öğrencileri için hazırladığı akademik yaz programıyla üniversite sınavlarına hazırlanmayı sürdürdüklerini söyledi. “Öğrencilerimiz; Türk Dili ve Edebiyatı, fen bilimleri ve sosyal bilimleri kapsayan ders konularından oluşan hafta içi dört gün, günde 7 saatlik bir programla yoğun bir çalışma temposu geçiriyor. Daha başarılı olma adına özveriyle çalışan öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi