Yeşeren Nokta Şenliği: “Bir nokta yap. Bakalım seni nereye götürecek.”

15 Mayıs 2019
Peter H. Reynolds’ın Nokta adlı kitabından alınan bu cümleyle yola çıkan okulumuz Türkçe Bölümü, birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar tüm öğrencilerine bu kitabı okutup öyküyle ilgili yaratıcı yazma çalışmaları yaptırdı. Bu çalışmaların sonunda ise bir Nokta Şenliği düzenleyerek çalışmalarını taçlandırdı.
Her sınıf düzeyi için noktadan yola çıkarak farklı çalışmalar, oyunlar, yarışmalar düzenlenmiş; öğrencilerin yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrenmeleri sağlanmıştır. Yazar Nilay Yılmaz da etkinliğe katılarak öğrencilerimizle Nokta kitabı üzerine söyleşi yaptı.
Minicik nokta bir başlangıçtır, diyerek öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı amaçlayan Özel Yeşeren Okulları ayrıca uluslararası kutlanan Nokta Günü’nü İzmir’de düzenleyen ilk kurum olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Öğrencilerimizi yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlarken öğretmenlerimize de bu güzel etkinlik için teşekkür ederiz.