Yeni Bir Yıla Merhaba

18 Eylül 2018
Yeni Bir Yıla Merhaba,
Özel Yeşeren Okulları öğrencileri yeni yıla, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile merhaba dedi. Okulumuzun kurucu temsilcileri, eğitim yöneticileri, veliler, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı tören Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ortaokul Müdürü Niyazi Uyar öğrencilerine başarılı bir eğitim öğretim yılı dilerken velilere söyle seslendi. “Ben eğitimciyim. Ben insanları din, dil, ırk bakımından ayıran bütün düşünceleri reddederim. Zenci, beyaz, esmer fark etmez insanları ayrımsız severim. Çünkü Anadolu Coğrafyası Yunusları, Mevlanaları, Hacı Bektaşları, Mustafa Kemalleri çıkardı... Ben onlardan feyz alıyorum. Ben eğitimciyim. Ben gücümü bu ulusun bağımsızlık aşkından alıyorum. Öğretmen arkadaşlarım da gücünü bu ülkenin kurucu değerlerinden alıyor. Bizler Atatürk’ün, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır ya da esarete terk eder.” sözünü her daim aklımızda tutuyoruz.”
Kurucu Temsilcisi Recep Karasu da yeni öğretim yılını kutlayarak öğrencilere ve ailelere seslendi. Karasu, Değerli Aileler, eğitim öğretimi bütün unsurlarıyla ele alırken temel insani değerlerin de göz ardı edilmediği bir atmosfer oluşturma, kurgulama gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımızın gençliğe evrildiği en güzel dönemlerinde onları bilimsel tabanlı düşünebilen, dünyayı algılayabilen, tertemiz vicdanlı ve adil insanlar olarak buradan uğurlamak istiyoruz.
Sevgili çocuklar, heyecanlı ve duygulu adımlarla geldiğiniz bu okuldan ülkesini ve insanlarını seven Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine minnet duyan, ahlaki değerlere saygı gösteren, bilim ve teknolojiyle bütünleşmiş, sosyal bilimlerin değerini kavrayabilen bilgeler olarak ayrılmanızı temenni ediyorum. Eğitim hayatınızın her gününün başarılı ve mutlu geçmesini diliyorum. Gözlerinizden öpüyorum.” dedi.
Geçtiğimiz yıl Yeşeren Orta Okulundan mezun olan Zeynep Kinanç, mezunlar adına yaptığı konuşmada Özel Yeşeren Okullarından mezun olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Lise hayatını Özel Yeşeren Fen Lisesinde sürdürmeyi tercih eden Kinanç öğretmenlerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Küçük sınıfları temsilen mikrofona uzanan 1. sınıf öğrencisi Emir Ünlüer yaptığı konuşmayla büyük alkış topladı.
Tören, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen KET-PET sınavı sonuçlarına göre belge alan öğrencilerin takdimiyle sona erdi. Haziran ayında Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen ve uluslararası geçerliliği bulunan KET (Key English Test) sınavını üstün başarı ile geçerek sertifika almaya hak kazanan Yağız Yılmaz ile aynı sınavda başarılı olarak sertifika kazanan Yusuf Emre Kaya’ya belgeleri verildi. Yine aynı üniversitenin düzenlediği, uluslararası geçerliliği olan PET  (Preliminary English Test) Sınavında başarı belgesi almaya hak kazanan Zümra Sultan Kara, Sarp Atay, Murat Yavuz, Doğa Yılmaz ve Duru Yılmaz sahneye davet edildi. Öğrenciler üstün başarı ve başarı belgelerini Yabancı Diller Bölüm Başkanı Işıl Şengeldi’den aldı.
Hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nın söylemesinin ardından öğrenciler sınıflarına geçerek ders başı yaptı.

Özel Yeşeren Ailesi olarak yeni öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.