Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda (URFODU) Öğrencilerimizin Büyük B

28 Temmuz 2018
Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evinin uluslararası alanda düzenlediği online Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nın finalinde Yeşerenli öğrenciler büyük bir başarı gösterdi. Fizik alanında İzmir birinciliği elde eden Sertan Özbey, Dünya’da 8. olarak “Medal of İnternal Final Stage Winner” madalyasını almaya hak kazandı.
Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nın final sınavına fizik alanında 10, matematik alanında 18 olmak üzere toplam 28 öğrenciyle katılan Özel Yeşeren Okulları, her iki alanda 16 başarı diploması elde etti. Okulun 3 öğrencisi Sertan Özbey, Barış Efe Nacır ve Emir Şahin hem fizik hem de matematik alanında başarı diploması almayı başardı.
Yeşeren Okulları Kurucu Temsilcisi Recep Karasu “Eleme Sınavı’nda başarılı olan 28 öğrencimiz final sınavına katılmaya hak kazanmıştı. Fizik alanında 10, matematik alanında 18 öğrencimiz final sınavına girerek ülkemizi ve okulumuzu temsil etti. Finale kalan öğrencilerimizden biri dünya sıralamasında sekizinci, İzmir sıralamasında birinci olarak madalya almıştır. Üç öğrencimiz her iki alanda başarı diploması elde ederken, 16 öğrencimiz ise matematik veya fizik alanlarının birinde başarı diploması almıştır.  Temel bilimler alanında öğrencilerimizin kazandığı akademik başarılar son derece gurur verici. Madalya ve diploma kazanan çocuklarımızın yanı sıra final sınavına giren tüm öğrencilerimi kutluyorum.” dedi.