Türkiye Münazara Şampiyonası’na Katıldık

03 Ocak 2019
Özel Yeşeren Lisesi Münazara Takımı, İstanbul İbn Haldun Üniversitesinde düzenlenen “5'inci Türkiye Münazara Şampiyonası’na katılarak okulumuzu başarılı bir şekilde temsil etti.
Robert Kolej, Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi gibi köklü okulların katıldığı şampiyonada  56 münazara takımı yarıştı. Cansu Yanık, Efe Ergun Yoğurtcuoğlu, Egemencan Demirsahan, Yağmur Kaya ve Tuğçe Şen’den oluşan münazara takımını Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülşah Durak ulusal şampiyonalara hazırlamaktadır. İlk yılında Türkiye Münazara Şampiyonası gibi büyük bir organizasyonda yer alma başarısı gösteren takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Dünyada ‘Liderlerin Oyunu’ olarak anılan münazara, kazanmaya odaklı bir söz sanatıdır. Tez anti tez formatında yapılan tartışmada karşı tarafın görüşlerini çürüterek savunduğunuz konuyu kabul ettirme becerisi üzerine gelişen bir oyundur.  Sistemli bir şekilde münazara eğitimi veren kulübümüz katıldıkları “5. Türkiye Münazara Şampiyonası” ile öğrencilerimize düşüncelerini özgür çalışma platformlarında sunma olanağı verdi. Münazara Kulübümüzün  çalışmaları, heyecanı ve başarı azmi sayesinde Yeşeren Lisesi Münazara Takımı kısa sürede adından söz ettirecektir.