Teknoloji Bağımlılığı Semineri

28 Temmuz 2018
Özel Yeşeren Okulları öğrencilerine yönelik programlanan rehberlik çalışmaları kapsamında Teknoloji Bağımlılığı Semineri verildi. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı semineri Yeşeren Okulları Rehber Öğretmeni Pelin Gümüşten sundu. Seminerde öğrencilere bağlılık ile bağımlılık davranışlarının farkı anlatıldı. Gümüşten, “Teknoloji bağımlılığının belirtilerini iyi anlamamız gerekiyor. Kimlerin risk altında olabileceğini şöyle ifade edebiliriz: Can sıkıntısı ile başlayan teknoloji bağımlılığı kendisini internet ve sosyal medya, oyun bağımlılığı, bilgisayar ve televizyon bağımlılığı, telefon ve tablet bağımlılığı olarak gösterebilmektedir. Çocuk ve gençlerin eğlenmek ve farkında olmadan problemlerle başa çıkmak amacıyla kısa süreli kullanımları, dikkat edilmediği ve sınırlanmadığı takdirde bağımlılığa dönüşebilmektedir. Kullanım süresinin artmasıyla birlikte öğrencilerde tolerans gelişebileceği ve teknolojisiz ortamlarda yoksunluk hissi oluşabileceği bilinmektedir. Bu hissi kendimizi geliştirebileceğimiz kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerle veya hobilerle azaltabiliriz. Sanal dünya ile gerçek yaşadığımız dünya arasındaki farkların iyi algılanması gerekiyor. Zamanımızın büyük bir kısmını kitap okumak, arkadaşlarımızla ve ailemizle vakit geçirmek, görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için kullandığımızda, teknolojik bağımlılığın önüne geçebiliriz.” Dedi.