Sadako Sergisi: Turna Kuşu Umuttur

19 Aralık 2018

Özel Yeşeren Okulları Türkçe bölümü öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, var olan alışkanlığı artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapmaktadır. Bunlardan biri de 5. sınıflarda ortak okunan bir kitap seçmek ve okuma sonrası çeşitli etkinliklerle okunan kitabı değerlendirmekti.

Okulumuz 5. sınıf öğrencileri,  Eleanor Coerr’in SADAKO  adlı öykü kitabını okumuş ve değerlendirmişlerdir. Beğenilerek okunan kitabın ardından öğrenciler savaş kurbanı Sadako’ya mektup yazıp duygularını dile getirmiş, yaptıkları yüzlerce turna kuşuyla da Sadako’nun umuduna ortak olmuşlardır. Ayrıca öğrencilerimiz yaptıkları afişlerle de BARIŞ konusunu ne kadar önemsediklerini en güzel şekilde ortaya koymuş ve tüm çalışmalarını okulumuzun konuk salonunda düzenledikleri bir sergiyle taçlandırmışlardır.

Okumaya, okuduklarını yorumlamayıp değerlendirmeye bilinçli bir adım atan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyor ve bu güzel okuma serüveninin devamını diliyoruz.