Özel Yeşeren’de Laterna Şenliği Aralık Ayının Değeri: Paylaşmak

05 Aralık 2019
Okulumuz Yabancı Diller Bölümü, Almanya ve Avrupa’da her yıl kış aylarının başında yardımlaşma ve paylaşmayı sembolize etmek amacıyla kutlanan Laterna Şenliği düzenledi. Aralık ayının değerler eğitimi konusu olan ‘Paylaşma’nın önemine vurgu yapılan çalışmada öğrencilerimiz renkli görüntüler sergiledi. Okulumuzda ikinci yabancı dil olarak okutulan Almanca ve İspanyolca şarkılar söyleyen çocuklarımız anlamlı bir tablo oluşturdu. Minklerimize ve öğretmenlerimize bizlere bir kez daha paylaşmanın güzelliğini hatırlattıkları için  teşekkür ederiz.
Laternenumzug (Fener Alayı)
Martin isimli bir asker kar fırtınası olan bir kış gecesi yardıma muhtaç bir adam görür. Onun üşüdüğünü görünce paltosunu ikiye bölerek bu adamla paylaşır. Aynı zamanda ekmeğini de paylaşır. Almanya'da her sene 11 Kasım'da yardımlaşmayı ve paylaşmayı simgelemek amacıyla fenerli kutlamalarla anılır.