Özel Yeşeren Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Ders Başı Yaptı

18 Eylül 2018
Özel Yeşeren Anadolu Lisesi ve bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayan Özel Yeşeren Fen Lisesinde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile ders başı yapıldı.  Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende Okul Müdürü Hayriye Yılmaz öğrenci ve ailelere seslendi.  Yılmaz, “Sevgili 9. sınıflar, sizin için bugün çok daha özel çünkü hayatınızın yeni bir dönüm noktasına ilk adımınızı attınız. Lise yıllarını insan hayatının en önemli yılları olarak düşünüyorum. Büyüdüğünüz yıllar gerçek kişiliğinizi şekillendiğiniz yıllar. Dört yıl boyunca biz sizlerin yanında yer alacağız. 10. sınıflar daha iyi bir başlangıç yapacaklar bu sene. Çünkü liseli olmak neyi gerektirir öğrendiler.  11. sınıflar yaz aylarında kurslara başladılar. Onlar hedeflerini belirledikleri için önlerinde uzanan iki yılı çok daha verimli geçirmek üzere plan yapmaya başladılar. 12. sınıflar. Hiç merak etmeyin başaracaksınız. ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar’.  Sizin tek bir şeye ihtiyacınız var; çalışkan olmak. Bu yıl daha fazla yanınızdayız.
Sevgili öğrencilerim, hepinizi seviyoruz ve geleceğe doğru bizlerle birlikte yürürken azim, inanç ve özgüvenle, hedefe ulaşacağınıza inanıyorum.” dedi.
Lise Genel Koordinatörü ve Eğitim Koordinatörü Rıza Hançer, Yeşeren Okullarının eğitim sürecine değindi. Hançer “2008 yılında çıktığımız bu yolculuğu sürdürürken okullaşma sürecinde önce 2015 yılında ortaokul ve Anadolu Lisesini, ardından 2017 yılında anaokulu ve ilkokulu eğitim camiasına kazandırdık. 2018-2019 öğretim yılında ise fen lisemiz eğitim öğretim sektöründeki yerini aldı. Bu yolculukta bizimle beraber yürüyen herkese teşekkür ederim. Değerli veliler, başarı idealinin ve memnuniyet oranının çok yüksek olduğu bir okuldasınız. Çocuklarınız Yeşeren Okullarında en iyi eğitimi alacaklar, akademik ve sosyal yönden en donanımlı şekilde hayata hazırlanacaklardır.” dedi.
Okulun ilk günü Coğrafya Öğretmeni Mümin Durgun ilk dersi yaparak öğrencilere doğanın, yaşamın ve eğitimin değerini anlattı.
Lise öğrencileri adına İdil Bilge Tunç, mezunlar adına 2018 mezunu ve okul birincisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencisi Berkay Karakaya birer konuşma yaptı. Karakaya konuşmasında Yeşeren Okulları mezunu olmaktan onur duyduğunu ifade ederek burada elde ettiği akademik birikimin kendisini ülkenin en iyi üniversitelerinden birinin en yüksek puanlı bölümüne taşıdığını söyledi ve öğretmenlerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Tören, lise orkestrasının seslendirdiği müzik dinletisiyle sona erdi.