Öğrencilerimiz Yeşilova Höyüğü Gezisinde

06 Kasım 2018
Öğrencilerimiz Yeşilova Höyüğü Gezisinde
Özel Yeşeren Okulları 5. sınıf öğrencileri sosyal bilgiler dersi kapsamında düzenlenen Yeşilova Höyüğü gezisine katıldı. Öğrencilerimiz İzmir’in ve Anadolu’nun ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu söylenen höyükte incelemeler yaptı.  Tarihi çağlardan kalma eserleri görme ve o dönemde yaşamış insanların hayatlarını uygulamalı olarak deneyimleme şansı bulan öğrencilerimiz, geziden bilgilenerek döndü. Tüm öğrencilerimizi etkinlik boyunca sergiledikleri tutum ve davranışlarından dolayı kutlarız.

Yeşilova Höyüğü
Yeşilova Höyüğündeki ilk yerleşim günümüzden en az 8-9 bin yıl önce Cilalı Taş Dönemi olarak da adlandırılan Neolitik Çağ’da başlamıştır.  2003 yılında keşfedilmeden önce en çok 5 bin yıl eskiye giden geçmişi olduğu düşünülen İzmir, Yeşilova Höyüğünde yapılan kazılarda elde edilen bulguların ardından,  Anadolu’nun en eski yerleşimlerinden biri olduğu anlaşılmıştır.