Öğrencilerimiz Londra Yaz Okulundan Döndü

14Ağustos
Özel Yeşeren Okulları yurt dışı çalışmaları kapsamında düzenlenen Londra Yaz Okuluna katılan öğrencilerimiz, dil becerilerini geliştirerek ve eşsiz deneyimler edinerek yurda döndü.
Öğrencilerimiz Londra’daki Insight Academy bünyesinde native speaker İngilizce öğretmenlerden oluşan bir programla iki hafta boyunca haftada 20 saat ders alarak ve çeşitli etkinliklere katılarak önemli bir kazanım elde etti.  Yaz okuluna katılan öğrencilerimiz çalışmalarını sertifikalarıyla belgelendirdi.
Yeşeren’den yaz okuluna giden öğrenciler orada karma sınıflara dağıtılarak her milletten arkadaş edinmiş, farklı kültürleri tanımış ve dil becerilerini geliştirmişlerdir. Yoğun ders saati dışındaki zamanlarını çeşitli etkinlikler, kulüp çalışmaları ve gezilere katılarak geçiren öğrencilere İngilizce öğretmenimiz Özge Abik eşlik etti. Abik, bu yılki yaz okulu çalışmasıyla ilgili duygularını söyle dile getirdi.
Öğlene kadar süren İngilizce derslerinin ardından günlük gezi planı dâhilinde Londra’nın görülmesi gereken neredeyse her noktasını gezip görmenin yanı sıra Oxford şehrinin de tarihi ve romantik havasını soluma fırsatı bulduk. Harry Potter fanları ise filmlerin çekildiği Warner Bross Stüdyolarını gezerek, filmlerde kullanılan gerçek obje ve mekânları fotoğraflayarak bu büyüleyici dünyada hayallerini gerçekleştirmiş oldu.
Öğrencilerimiz Londra’yı sadece sokaklarını adımlayarak keşfetmekle kalmadı. Şehrin en büyük simgelerinden biri olan London Eye ile şehri, gökyüzünden izleme fırsatı da buldular. Bulutlar arasında ayaklarının altında kalan uçsuz bucaksız bir Londra manzarasına ek olarak Madame Tussauds müzesinde Johnny Depp ile Madonna ile ya da İngiliz Kraliyet Ailesi’nin bireyleriyle fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmediler. Akşam yemeklerinin ardından gidilecek olan Phantom of the Opera müzikalinin ya da Çinli, İspanyol, İngiliz arkadaşlarımızla katılacak olduğumuz festival partilerin heyecanıyla günlerimizi bir çırpıda bitirdik. Yeri geldi bu deli dolu gençler biz liderlerden daha çok yorulup “Hocam n’olur bu gün ben yurtta kalayım!” diye yalvardı; yeri geldi yurdun ortak alanlarında, Greenwich’in serin akşam havasında memleketlerinden kilometrelerce uzağa kültürlerini taşıyarak, yorulmak nedir bilmeyerek halay çektiler.
Yukarıda bahsedilen ve burada daha anlatamadığımız birçok etkinliğe rağmen kimi öğrencilerimizin özel istekleri de olmadı değil. Gezi planına dâhil olmayan bu tür ricalar doğrultusunda elbette liderler olarak biz öğretmenler çocuklarımızın içlerinde hiçbir ukde kalmaması için uğraştık. Hard Rock Cafe’de sürpriz bir akşam yemeği düzenlemekten yurda dönüş sabahı dahi ünlü Chelsea Stadına ekstra gezi ayarlamaya kadar elimizden gelen her şeyi çocuklarımız için gerçekleştirmeye çalıştık.
15 gün boyunca öğrencilerimiz her türlü ihtiyaçlarında tıpkı kendi aileleri gibi yine sevgi, şefkat ve ilgi gördükleri kocaman bir ailenin içinde öğrenerek, eğlenerek inanılmaz deneyimlere sahip oldular. Hayatlarının bu noktasından sonrasına çok daha farklı bir bakış açısıyla devam edeceklerinden hiç şüphemiz yok.”