Öğrencilerimiz Gazi Mustafa Kemal’in Huzurunda

08Ekim
Özel Yeşeren Okulları öğrencileri, eğitim yöneticileri ve öğretmenleri Anıtkabir Ziyareti kapsamında Ankara’ya gitti. Gezinin ilk durağı olan Anıtkabir’de öğrencilerimiz Yeşeren Ailesinin minnetlerini atamıza sunarken, Okul Müdürümüz Niyazi Uyar da Anıt Şeref Defterini imzaladı. Uyar duygularını şöyle ifade etti.
Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Yüce Atatürk,
Yeşeren Okulları laik cumhuriyetin ilelebet yaşaması adına aklı hâkim kılan çağdaş eğitimin bayrağını taşıyor. Taşımaya da devam edecektir. Bundan asla şüphem yoktur. Ülkemizin geleceği çocuklarımız; düşünen, soran, sorgulayan bireyler olsun diye gerçek anlamda çok emek veriyoruz. Bu yolda daha çok çalışacağımızın da sözünü veriyoruz. Bizler Cumhuriyet öğretmenleri olarak çizdiğin çağdaş uygarlık yolunda yürüyoruz.
Aziz Atatürk ülkemiz için, evlatlarımız için, torunlarımız için, insanlık âlemi için yaptıklarına gönülden teşekkür ediyoruz.
Anıtkabir ziyaretinin ardından 1. ve 2. Meclis ile Ulus Meydanı, Etnografya Tabiat Tarihi Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Dumlupınar Şehitliği gibi tarihi ve kültürel değeri bulunan yerleri de gezen öğrencilerimiz, gezi kapsamında 8. sınıf kazanımları olan tarihi bilgileri yerinde görerek, içselleştirdi.
Öğrencilerimiz, kurtuluş savaşı ve cumhuriyetin ilk yıllarında ülkemizin içinde bulunduğu, askeri, siyasi ve ekonomik durum karşısında Türk Halkının Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde sergilediği cesur, basiretli ve kararlı tutumu yerinde görerek, dinleyerek öğrenmiş ve örnek davranışlarıyla geziyi tamamlamışlardır. Öğrencilerimizi kutluyoruz.