Obezite ile Mücadele Semineri

28 Temmuz 2018

Ortaokul öğrencilerimiz “sağlıklı beslen sağlıklı kal- obezite ile mücadele” seminerine katıldı. Okulumuz revir hemşiresi Refiyye Erdoğan öğrencilere büyürken doğru beslenme, sağlıklı yaşam ve fiziksel aktiviteler konusunda bilgi verdi.  tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak kabul edilen obeziteyle ilgili bilgi verdi. Erken yaşlarda kilo kontrolüne dikkat edilmemesi durumunda şişmanlıktan çok kolay bir şekilde obeziteye geçildiğini ifade eden Erdoğan şişmanlık ve obezitenin diyabet, hipertansiyon, damar hastalıkları, kandaki yağ oranı artışı, felç, uyku apnesi karaciğer yağlanması ve astım gibi hastalıklara neden olduğunu söyledi. Erdoğan, “Obezite, besinlerle alınan enerji miktarının harcanan enerji miktarını aşması durumunda vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre toplumun %25’i obez, %25 fazla kiloludur. Türkiye’de ise erkeklerin %21’i kadınların da %41’i obez. Enerji yoğunluğu fazla olan atıştırmalık besinlerden uzak durarak, aldığımızdan fazla enerji harcayarak yani fiziksel aktivite yaparak sağlığımızı koruyabiliriz.” dedi.