Miniklerimiz İzmir Uluslararası Kukla Günleri’nde

06 Mart 2019
Sanatın geliştirici, yaratıcı ve dönüştürücü etkisine inanıyoruz. Kültür-sanat gündemini yakından takip ediyor ve koşullar el verdiği sürece öğrencilerimizin bu etkinliklere katılması için planlama yapıyoruz. Bu kapsamda ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimiz bu yıl on üçüncü kez düzenlenen İzmir Uluslararası Kukla Festivaline katıldı. Öğrencilerimiz Estonya’dan gelen "Yavru Kutup Ayısı" adlı oyunu izledi.

İzmir Uluslararası Kukla Festivali 28 Şubat- 7 Mart 2019
2019 yılında festival programında 24 ülkeden 42 kukla tiyatrosu topluluğu 44 gösteriyi 47 kapalı ve açık gösteri mekânında 174 kez sahneleyecek. Bir söyleşinin de yer alacağı festival programında 4 adet sergi de sanatseverleri ağırlayacak. Beşi profesyonel sahne sanatçıları, ikisi de çocuklar için yedi atölye çalışması festival programını zenginleştirecek. Dünyanın en çok bilinen kukla festivallerinden biri on üçüncü kez İzmir’de başlıyor… (Kurumun sitesinden alıntıdır.)