Liselilerimizi Yeni Yaşamlarına Uğurladık

28Temmuz
Liselilerimizi Yeni Yaşamlarına Uğurladık: Mezuniyet Töreni

Özel Yeşeren Anadolu Lisesi 3. dönem mezunlarının Kep Giyme ve Mezuniyet Töreni, lise bahçesinde yapıldı. Özel Yeşeren Ailesi’ni bir araya getiren tören öğrencilerin mezuniyet heyecanına sahne oldu.  2017-2018 öğretim yılında 49 mezun veren lisenin okul birinciliğini Berkay Karakayı, okul ikinciliğini Oğulcan Erdoğan ve okul üçüncülüğünü Buse Demirbaş elde etti.

Kurucularımızdan Rıza Hançer ve Onur Paydaş’ın da katıldığı tören Lise Müdürü Hayriye Yılmaz’ın konuşmasıyla başladı. Hayatı bir yolculuk olarak tarif eden Yılmaz, “Her bireyin kendi hayatı kendi yolculuğudur. Ronald Dahl’ın “Gidilmeyen Yol” isimli şiirinin bir bölümünde söyle der. ‘Sarı bir ormanda ikiye ayrıldı yolum. İkisinden birden gidemediğim için birinci yolun otlar arasında kıvrıldığı yeri görene kadar uzun uzun baktım. Sonra öbürüne gittim. Her yolun yeni bir yol getirdiğini bile bile, geri gelecek miyim diye merak da ederek. Ben daha az geçilmişinden gittim. Ve işte bütün farkı yaratan da bu oldu.’ Seçtiğiniz yolun sizler için fark yaratmasını dilerim.” dedi.

Öğrencilerini yükseköğrenime uğurlamanın mutluluğunu yaşayan Kurucu Temsilcisi Onur Paydaş, törende öğrencilerine seslendi.  Dünyanın en güzel, en kutsal işlerinden biri olan insan eğitimi işiyle meşgul olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Paydaş, rehberlerinin akıl ve bilim olduğunu, eğitimde aklı ve bilimi hâkim kılmaya çalıştıklarını söyledi.

Dereceye girenlere plaketlerini Lise Koordinatörü Rıza Hançer ve Lise Müdürü Hayriye Yılmaz birlikte verdi.  Rıza Hançer öğrencilerine üniversite yolunda başarılar dilerken, mezunlara şunları söyledi. “Başarının anahtarı sevdiğiniz işi yapmanızda ve çok çalışmanızda gizlidir. Unutmayın ki çalışmak ile başarmak birbirine bir amaç sonuç ilgisi ile bağlıdır ve başarı hayatımızdaki en büyük motivasyon kaynaklarımızdan biridir. Bu ilişkiyi çok iyi bilen Mustafa Kemal Atatürk:  ‘Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.’ demiştir.”

Plaketlerin verilmesinin ardından dönem birincisi yaş kütüğüne plaket çaktı. Duygu dolu bir konuşma da yapan Berkay Karakayı başarısında emeği bulunan herkese teşekkür etti. Mezunlar adına konuşmayı ise dönem ikincisi Oğulcan Erdoğan yaptı.

Tören tüm öğrencilerin temsili diplomalarını alması ve keplerin havaya atılmasıyla sonlandı. 2018 mezunlarımızın geleceğin bilgili, donanımlı meslek sahipleri ve iyi bireyleri olarak insanlığın gelişimine katkıda bulunacaklarına ve toplum hayatında değer yaratacaklarına olan inancımız tamdır. Hepsinin yolunun açık ve aydınlık olmasını dileriz.