Dil Bayramı’nı Coşkuyla Kutladık

26 Eylül 2019
Güzel, zengin ve köklü dilimiz Türkçenin korunması ve doğru bir şekilde kullanılmasına dikkat çekmek amacıyla Türkçe Bölümümüz tarafından düzenlenen Dil Bayramı etkinliklerinde değerli yazarları konuk ettik. Kutlamalar kapsamında ülkemizin önemli yazarları Yunus Bekir Yurdakul, Zehra Ünüvar ve Özlem Kılınçarslan Sözbilir öğrencilerimizle söyleşi yapıp, atölye çalışmalarına katıldı. Şiir, Öykü ve Masal alanlarındaki atölyelerde yapılan çalışmalarda öğrencilerimiz başarılı eserler ortaya koydu. Çocuklarımızın gelişimine ve ana dilimiz Türkçenin doğru kullanılmasına sağladıkları katkılar nedeniyle değerli konuklarımıza teşekkür ederiz.  Dil Bayramı kutlu olsun.

Dil Bayramı: Mustafa Kemal Atatürk, 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Kurumunu, tüzelkişiliği olan bir dernek olarak kurmuş ve dil devrimini başlatmıştır. Türk Dil Kurumu (TDK), Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ilk Türk Dili Kurultayını 26 Eylül 1932’de Dolmabahçe Sarayında toplamıştır. Bilim ve sanat insanlarının yanı sıra yurdun her yerinden, her inanç ve kökenden yurttaşların da katıldığı kurultayda 26 Eylül, “Dil Bayramı” olarak kabul edilmiştir.