Destination Imagination'ın (DI) Türkiye Finali’ne Gidiyoruz

29 Ocak 2019
Özel Yeşeren Lisesi 10. sınıf öğrencileri en büyük yaratıcılık, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination'ın (DI) Türkiye Finali’ne katılıyor.
21- 24 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Destination Imagination'ın Türkiye Finalleri’ne öğretmenlerimiz Özge Abik ve Özge Kaçır’ın koordinatörlüğünde öğrencilerimiz Eylül Arıcı, Zeynep Visha, Egehan Doğan, İlayda Şimşek, Filiz Yaren Ece, Yiğit Öztürk ve Ayşe Yağmur Gürel; Medical Chalende bölümünde okulumuzu temsil edecek.
Destination Imagination, katılımcı ülke temsilcilikleri tarafından her yıl çocukların ve gençlerin gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayacak ve hayatları boyunca kullanabilecekleri becerileri öğrenme ve geliştirme eğitimi kapsamında düzenlenmektedir.
Türkiye Finallerine katılacak ekibimize başarılar dileriz.

Destination Imagination Nedir?
Dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination, ABD’nin 50 eyaletinde ve 40 farklı ülkede uygulanmaktadır. Destination Imagination takımları yaratıcı çözüm geliştirme sürecini ve kullanacakları araçları öğrenir, seçtikleri takım yarışması dalında çözümlerini geliştirir ve doğaçlama becerilerini geliştirmek amacıyla anlık projeler üzerinde çalışırlar. Destination Imagination genel olarak öğrencilere takım çalışması, problem çözme, işbirliği, zamanı iyi kullanma ve iletişim becerileri kazandırmayı hedefler. Bu hedefler doğrultusunda takımlar  yıl boyunca anlık ve takım görevlerine hazırlanır ve yerel olarak düzenlenen turnuvalarda okullarını temsil eder. Yerel turnuvalarda birincilik alan takımlar ABD’nin Knoxville, Tennesse Eyaleti’nde her yıl düzenlenen Global Finals yarışmalarına katılmaya hak kazanırlar.