Da Vinci Okul Kamp Gezisi

28 Temmuz 2018

Matematik dersi yıllardan beri öğrencilerin korkulu rüyası olmuştur. Geleneksel anlatım biçimi olan formül ezberletme günümüzde maalesef hala devam etmekte ve bu nedenle öğrenciler matematik derslerinden uzaklaşmaktadırlar. Halbuki matematik günlük hayatta her gün dokunduğumuz nesnelerde yer alan, gerçek hayat problemlerinin çözümü için önemli bir araç olan, tamamen insanoğluna faydalı olması için geliştirilen bir bilim dalıdır. Biz Özel Yeşeren Ortaokulu Matematik Zümresi olarak matematik derslerinde görsel ve dokunsal materyaller yardımıyla, süregelen ezberleme yöntemi dışında, formüllerin nereden ve ne amaçla oluşturulduğunu öğrencilerimize aktarmaktayız. Bu amaçla Tales Matematik Müzesinin öncü olduğu Türkiye’nin ilk geniş kapsamlı Matematik ve Bilim Kampı olan Da Vinci Kampı’na 5. Sınıftan 8. Sınıfa 51 öğrenci, 1 veli ve 4 öğretmen ile katılım gösterdik. Kampta 25-29 Ocak tarihlerinde 5 gün boyunca öğrencilerimiz Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin kazanımlarına uygun bir şekilde öğrendikleri konulara ilişkin görsel, işitsel, dokunsal ve deneysel materyaller ile bilgilerini daha kalıcı hale getirme fırsatını yakaladılar.  Bu materyaller sayesinde öğrencilerimizin derslere olan ilgi ve merakı uyanmış, bilimsel araştırma ve bilgi edinme yetileri kuvvetlenmiştir.

Çanakkale Zaferi etkinliği ile dünya tarihini değiştiren kahraman atalarımızın yaşadıklarını öğrenmiş, drama ve kitap okuma etkinlikleri ile yaratıcılıklarını geliştirme imkanı bulmuşlardır. Akademik bilgilerin dışında yüzme, fitness, dans, futbol, basketbol, tenis ile bedensel zekalarını keşfetme, sokak oyunları ve şişme oyun parkurlarında eski ve yeni bir çok oyunu deneyimleme şansını elde etmişlerdir.

Ayrıca Türkiye’nin bir çok farklı ilinden okulların katılım göstermiş olduğu bu kampta öğrencilerimiz farklı bölgelerden farklı kültürlerle yetişmiş yüzlerce öğrenci ile tanışmış ve sosyal ilişki becerilerini geliştirme fırsatı yakalamışlardır. Bu bağlamda Diyarbakır ilinden gelen öğrenciler ile karma futbol maçı yapılmıştır.

Ülkemizde yer alan Dünya Tarih Mirası olarak kabul edilen insanlık ve dinler tarihi için önemli sayılan Efes-Meryem Ana-Şirince gezileri de kamp bitiminde gezilmiştir.

Öğrencilerimiz ayrıca ailelerinden uzak kalarak kendi ayakları üzerinde durma, kendi ihtiyaçlarını giderme ve bunun gibi daha birçok sorumluğu yerine getirme gücünü tatmışlardır.

Yeşeren Okulları olarak bu ve bunun gibi akademik, sosyal ve sportif etkinliklerin yapılmasına her zaman katkı vereceğimizi de belirtmek isteriz.