Bir Destandır Çanakkale

28 Temmuz 2018
Öğrencilerden “Bir Destandır Çanakkale”
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde okulumuzda düzenlenen ekinliklerle ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Çanakkale Şehitleri ile tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle andık. Gün boyu süren etkinliklerde 1. Dünya Savaşı’nın olağan üstü koşulları, Çanakkale Cephesinde yaşanan destansı konular canlandırma yöntemiyle öğrencilerin kavrayabileceği bir şekilde anlatıldı.
İlk etkinlik öğle yemeği sırasında öğrencilere verilen buğday çorbası, üzüm hoşafı ve bir parça ekmekle başladı. Daha sonra öğrencilere savaş sırasındaki yemek listesi hakkında bilgi verildi ve bugünleri şehitlerimize borçlu olduğumuz hatırlatıldı. İkinci tören ise konferans salonunda gerçekleştirildi. İstiklâl Marşı ve saygı duruşunun ardından Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ceyran Aktaş Çanakkale Zaferi’nin önemini belirten konuşmasını yaptı.
Yeşeren Okullarında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında Türkçe zümresinin hazırladığı “Bir Destandır Çanakkale” adlı dinleti 8. sınıf öğrencileri tarafından sahnelendi. Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri dinletiyi soluksuz izledi. Dinletide sahne alan tüm öğrencilerimizi içtenlikle kutlar, emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.