Atalarımızın İzinde Çanakkale

28 Temmuz 2018
Özel Yeşeren Okulları 9. sınıf öğrencileri için düzenlenen Çanakkale Gezisi gerçekleşti. Öğrencilerimiz gezinin ilk gününde Birinci Dünya Savaşı’nın Çanakkale Cephesi’nde yaşanan muharebelerin gerçekleştiği Anafartalar, Conkbayırı ve Arıburnu gibi tarihi öneme sahip yerleri rehber eşliğinde gezerek, savaşın günümüze kadar ulaşan izlerini yerinde görme imkânı elde etti. Böylece milli mücadele ve cumhuriyetimizin önsözü niteliğinde olan bu destansı mücadele, öğrencilerimize en iyi şekilde aktarılmış oldu.
Gezimizin ikinci gününde ise Çanakkale ve çevresindeki tarihi- turistik yerler gezildi. Assos Antik Kenti, Yeşilyurt Köyü, Tahtakuşlar Etnografya Galerisi, Hasanboğuldu, Sütüven Şelalesi ile birlikte Cunda Adası’nın doğal güzellikleri öğrencilerimiz tarafından keşfedildi.