Artık Okullu Olduk. Yaşasın Okulumuz

11 Eylül 2018

Artık Okullu Olduk… Yaşasın Okulumuz
Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimiz okula başladı. Kendileri için düzenlenen törenle eğitim hayatına merhaba diyen öğrencilerimiz, öğretmenleriyle tanışarak sınıflarına yerleşti.
Tören, Yeşeren Okulları Kurucu Temsilcisi Recep Karasu ve Okul Müdürü Niyazi Uyar’ın konuşmalarıyla başladı. Kurucu Temsilcisi öğrencilerine ve velilere söyle seslendi.  “Eğitim öğretim uzun bir yolculuk. Bu yolculukta bizi neler bekliyor. Kuşkusuz bilgelik ve erdem sabır ister. Disiplin ister. Çalışma ve paylaşma ister. Bireyin hayatındaki en temel süreç olan ilköğretim; çalışmanın, öğrenmenin, disiplinli ve sabırlı olmanın karşılıksız kalmadığı, anlamlı karşılıklar bulduğu bir süreç. Ama aksinin de mutlaka bazı kayıplara neden olduğu bilinen bir gerçek. Eğitim öğretimi bütün unsurlarıyla ele alırken temel insani değerlerin de göz ardı edilmediği bir atmosfer oluşturma, kurgulama gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımızın gençliğe evrildiği en güzel dönemlerinde onları bilimsel tabanlı düşünebilen, dünyayı algılayabilen, tertemiz vicdanlı ve adil insanlar olarak buradan uğurlamak istiyoruz.
Okul Müdürü Niyazi Uyar ise anne ve babaların ilk okul günü heyecanına ortak olduklarını söyleyerek ailelerden kendilerine güvenmelerini istedi. Uyar sözlerine şöyle devam etti. “Eğitim dünyanın en zor işlerinden biri. Fakat zor olduğu gibi bir o kadar da keyifli, bir o kadar da kutsal bir meslek. Bir insana dokunabilmek, bir insanın hayatına yön vermek, bir insana okumayı yazmayı öğretmek… Tarifsiz bir mutluluk…
Biz Yeşeren Okullarının yöneticileri, eğitimcileri işte bu anlayışla çalışıyoruz, işte bu anlayışla ülkemizin geleceği için güzel insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz.”
Sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Ceren Nacak’ın yaptığı törende lise 11. sınıf öğrencimiz Meriç Mavi de bir dinleti sundu. Tanışma töreninin ardından sınıflarına geçen öğrencilerimiz uyum programıyla eğitim öğretime başladı. Yeşeren Ailesinin en küçük bireyleri olan ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimize hoş geldin diyor, eğitim hayatlarının başarılarla dolu olmasını temenni ediyoruz.