14 Mart Dünya Pi Günü

28 Temmuz 2018
Pİ Gününü Kutladık
Okulumuzda “14 Mart Dünya Pi Günü” kutlamaları kapsamında Matematik Zümresi rehberliğinde gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerimiz, matematiğin günlük hayata yansımalarını somut örnekler üzerinde deneyimleyerek matematiğin eğlenceli ve ilginç yanlarını görme fırsatını buldu.
Örneğin, Pi sayısının anlamını ve nasıl bulunduğunu üç farklı boyutta bisiklet tekerleği üzerinden ölçümler yaparak keşfeden öğrencilerimiz, boyutları ne olursa olsun bir çemberin çevresinin çapına oranının her zaman Pi sayısını verdiğini uygulamalı olarak gördü.
Ayrıca, Hint matematiği olarak da bilinen “Vedic Matematik” yöntemleri ile kısa yoldan bir sayının karesinin alınması, karekökünün bulunması ve zihinden hızlı çarpma işlemlerinin nasıl yapıldığını da deneyimlediler.
Bunun yanı sıra dünya çapında ilgili yarışmaların yapıldığı “Pi sayısının virgülden sonra en çok basamağını ezberleme” etkinliği öğrencilerimizin zihinlerinin sınırlarını keşfetmelerini sağladı.
Etkinliklerin son bölümünde ise öğrencilerimizin getirdikleri düz beyaz tişört üzerine günün anlamına uygun matematiksel sembollerin kullanıldığı boyama etkinliği yaptı.