017-Liseli Öğrencilerin Matematik Proje Çalışmaları

28 Temmuz 2018
Özel Yeşeren Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri matematik dersinde proje çalışmaları kapsamında iki projeye imza attı.
Napier’in Kemikleri
Öğrencilerimizden Saykut Türksoy, Egemencan Demirsahan ve Yaman Yeniceli matematik dersi projesi olarak, çarpma, bölme ve karekök alma işlemini anlatan “Napier’in Kemikleri” çalışmasını gerçekleştirdi. Hazırladıkları proje ile tarihteki ilk bilgisayarı ve hesap makinesini bulan Napier’in fildişi kemiklerden yaptığı çalışmayı projelendirerek tanıttı.
Matematiksel Matapoly
  1. sınıf öğrencilerimizden Zeynep Hafza Üstünel, Meral Afyoncu ve Hande Aras ise matematik sorularına cevap verilerek oynanan matapoly projesini üretti. Bu çalışmayla konu tekrarı yapan öğrenciler matematik dersini eğlenceye çevirdi.
Matematik Öğretmeni Utku Kaluç rehberliğinde proje üreten öğrencilerimiz, proje yapmanın metotlarını öğrenme fırsatı yakalarken, sunum yapma becerilerini de geliştirmişlerdir.
Projelerinden dolayı öğrencilerimizi kutlar, rehber öğretmenimize teşekkür ederiz.