ANADOLU LİSESİ

ÖZEL YEŞEREN ANADOLU LİSESİ

2015 – 2016 Eğitim-Öğretim yılında faaliyetine başlayan Özel Yeşeren Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan sınav sonuçlarına göre ancak merkezi yerleştirmeye bağlı olmaksızın öğrenci kayıtları almaktadır.

Okulumuzda MEB müfredatı bütünüyle takip edilmektedir. Bunun yanı sıra kurumumuza özgü olarak özenle hazırladığımız programlarla öğrencilerimiz için YKS başarısı hedeflenmektedir.

Öğrencilerimiz 9. sınıftan itibaren üniversite giriş sınavlarına hazırlık konusunda bilinçlendirilmekte, okulumuza adım attıkları ilk günden itibaren önlerindeki sürecin farkına varmaları sağlanmaktadır. 9 ve 10. sınıfta üniversite giriş sınavının temelini teşkil eden ders konuları öğrenciyi merkeze alan özgün sistemimizle, projeler ve yaparak yaşayarak öğrenme modelimizle öğretilmektedir. 9 ve 10.sınıflarda gerekli görülen öğrenciler için 16.10-17.00 saatleri arasında öğrencilerin eksiklerini gidermek üzere takviye dersler yapılmaktadır.

11. sınıfa geçen öğrencilerimizde üniversiteye hazırlık bilinci tam olarak pekiştirilmektedir.

11. sınıflara özgü yapılan BRANŞ ETÜTLERİ’nde alanında uzman öğretmenler ile öğrencilerimize anlamadıkları konuları, sormak istedikleri veya çözemedikleri soruları çözme ve konu tekrarı yapma imkanı verilmektedir. BRANŞ ETÜTLERİ’nin diğer bir amacı da öğrencilere fazladan soru çeşidi ve örnek görme, daha fazla soru çözme fırsatı sunmaktır.

11. sınıfı bitirdikleri yıl ortalama 5 HAFTA SÜREN YAZ KURSLARI’mızla öğrencilerimize üniversite sınavlarına hazırlanma sürecinde ilk etapta pikolojik olarak hazır bulunuşluk kazandırılması için çalışmalar yapılmaktadır. YAZ KURSLARI’nda konu tekrarı yapılarak yoğun çalışma temposuna ve programlı ders çalışma disiplinine öğretmenlerinin kayda değer katkısı ile alıştırılan öğrencilerimiz 12. sınıfa geçtiklerinde üniversite sınavına hazırlık programımıza daha kolay uyum sağlamaktadırlar.

12. sınıf öğrencilerimiz; özgün sistemimiz, kendini sürekli güncelleyen planlamalar ve özel programlarımızla, alanında uzman, özverili eğitim kadromuz ve yine uzman psikolojik danışman desteği ile en iyi şekilde üniversite sınavına hazırlanmaktadırlar. Bu süreçte 12. sınıf öğrencilerimize özel günde 2 dersten BİREBİR DERS alma olanağı sunulmaktadır.

Tüm seviyelerde KONU TARAMA TESTLERİ  ve DENEME SINAVLARI ile öğrendikleri konulardaki kazanımları ölçülmekte, alınan sonuçlara göre öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak verilmektedir.

Cumartesi günleri  HAFTASONU TAKVİYE  KURSLARI’mızla, 9. sınıflarda farklı seviyelerde İNGİLİZCE dersleri yapılmakta, 11 ve 12. sınıflarda ise fazladan ders saatleri ile öğrencilerimize kendilerini geliştirme fırsatı verilmektedir.

Özel Yeşeren Anadolu Lisesi özgün sistemi, plan ve programlamaları ve çalışma disiplini ile öğrencilerini sadece üniversite sınavına en iyi şekilde hazırlamakla kalmayıp onları bilgiye dayalı özgüveni yüksek, genel kültürü ve vizyonu geniş, donanımlı, kişilik olarak sağlam ve güçlü bir duruşa sahip, kültür, sanat ve sporla entegre kaliteli ve düzeyli bir yaşam biçimini benimseyen bireyler haline getirmektedir.

Asıl hedefini başarılı ve mutlu gençler yetiştirmek olarak belirlemiş olan Özel Yeşeren Anadolu Lisesinde doğru ve zamanında yönlendirilmeye ihtiyaç duyan 14 -17 yaş aralığındaki öğrencilerimiz akademik ve sosyal yönden geleceğe hazırlanmaktadırlar.

Tecrübelerimiz doğrultusunda çok iyi biliyoruz ki ergenlik çağındaki bireylerin hayatlarında dönüm noktası oluşturabilecek en önemli kazanımları edindikleri yer LİSE’dir.  Bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla iddialı olduğumuz sistemimiz ve kadromuzla öğrencilerimizi her şeyden önce HAYATA HAZIRLAMAKTAYIZ.

ANADOLU LİSESİ DERS PROGRAMI

SAATLER DERSLER
08.30 – 09.10 1 DERS
09.30 – 10.10  2 DERS
10.20 – 11.00 3 DERS
11.10 – 11 50 4 DERS
12.00 – 12.40 5 DERS
12.40 – 13.40 ÖĞLE ARASI
13. 40 – 14.20 6 DERS
14.30 – 15.10 7 DERS
15.20 – 16.00 8 DERS
16.10 – 17. 00 9. ve 10. sınıflar için ders bitimi (gerekli görülen öğrenciler için takviye dersler)
16.10 – 17. 00 11. sınıflar için Branş Etütleri
16.10 – 16.35 12. sınıflar için 1. Birebir Dersi
16.35 – 17.00 12. sınıflar için 2. Birebir Dersi

* Cuma günleri tüm okulda dersler 16.00’da Bayrak Töreni ile sona erecektir.