YKS BİLGİLENDİRME

Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz;

Beraber yaşadığımız uzun maratonun sonuna gelmek üzereyiz. Öğrencilerimizin çabalarının karşılığını alacağı sınava sayılı saatler kaldı.

Biliyoruz ki her öğrencimiz bu süreçte sadece akademik bilgi edinmeyi ve test çözmeyi değil; emek vermeyi, sabretmeyi, sorgulamayı ve stresle baş etmeyi öğrendiler. Bu süreçte hayat adına umut, başarı, sevinç, hüzün, mücadele, rekabet ve sorumluluk bilinci gibi kavramları yaşayarak öğrendiklerine ve önemli tecrübeler biriktirdiklerine eminiz.

Yeşeren Okulları olarak YKS’ ye ilişkin her türlü gelişmeyi takip ediyor ve gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Bundan sonraki süreçte de her adımda yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Sevgili gençler, kalan sürede ve sınav gününde dikkat etmeniz gereken noktaları önemle hatırlatmak isteriz.

Sınavdan bir gün önce

Sınavdan bir gün önce, belli konuları hatırlamak adına notlarınıza göz atılabilirsiniz Ancak, yeni konu öğrenmek ve yoğun ders çalışmak bırakmalıdır.
- Sınavdan önceki gün, sizi dinlendirecek sevdiğiniz etkinliklere zaman ayırabilirsiniz.
- Rutin zamanda yemediğiniz, sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek farklı tür yiyeceklerden uzak durmalısınız.
- Sınava gireceğiniz yeri, mutlaka bir gün önceden görmelisiniz. Bunu yapmak, sınav sabahı stresinizi azaltacağı gibi yol bulma, ulaşım gibi kaygıları da sonlandıracaktır.
- Sınav giriş ve kimlik belgelerini bir gün önceden hazırlamalısınız.

- Sınav giriş belgelerinizi OSYM nin https://ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve aday şifreleri ile edinebileceksiniz.

- Sevdiğiniz kişilerle, sevdiğiniz ortamlarda bulunmalısınız. Mümkünse dijital ortamlardan uzak durmalısınız.
- Kaygı hissettiğinizde, duygunuzu engellemeye çalışmayın. Unutmayın ki kaygı, bu gibi durumlarda oluşabilecek en doğal duygu durumudur.

Sınav günü

Güne tok tutacak protein ve sağlıklı karbohidrat ağırlıklı ( yumurta,tahıllı bir iki dilim ekmek, fındık badem vb) bir kahvaltı yaparak başlayınız.

TYT 27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.

AYT 28 Haziran Pazar günü saat 10.15 başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

Sevgili gençler TYT ve AYT için sınavın başlama saatinden 1 saat 15 dakika önce saat 08.45 te sınav binalarına alınmaya başlanacaksınız.

YDT 28 Haziran Pazar günü 15:45 te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

YDT sınavına sınav başlama saatinden 1 saat 30 dakika önce 14.15 te alınmaya başlanacaksınız.

TYT VE AYT oturumlarında saat 10.00,YDT oturumunda ise 15.30 dan sonra gerekçe ne olursa olsun sınav binalarına kesinlikle alınmayacaksınız.

Sınav binalarına sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sırayla alınacaksınız.

Binaya alınırken ellerinize dezenfektan sıkılacak, maske ve dezenfektanlı mendil dağıtılacaktır. Ayrıca adaylar kendi maskeleri, yüz siperlikleri ve eldiven gibi malzemelerini de sınav salonuna sokabilecekler.

Adaylar sınav salonuna girdikten sonra maskelerini sosyal mesafe uzaklığını dikkate alarak çıkarabilecekler.

Sınav binası bahçelerine adaylar ve görevliler dışında kimse alınmayacak.

Sınava giriş için geçerli ve gerekli belge ve kimlikler;

Adayın sınava giriş belgesi

TC.Nüfus cüzdanı, TC.Kimlik kartı, Süresi geçerli pasaport (bunlardan herhangi biri)

Adayların sınav binasına;

Her türlü delici ve kesici alet, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kulaklık, kolye, küpe yüzük vb takılar ile banka ve kredi kartı, müsvedde kağıt, kalem silgi, kalemtıraş, yiyecek içecek (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç) ilaç ve diğer tüketim maddeleri ile gitmemeleri gerekmektedir.

Girişi yasaklı olmayan maddeler ise şeffaf numaralı gözlük, kağıt veya metal para,ulaşım kartı, basit tel toka, basit piercing, ulaşım kartı.

SINAV SIRASINDA
- Sınavın başladığı ilk anlarda, kaygı ve stresin artması gayet doğaldır. Bu yüzden, en başarılı olduğunuz dersten ya da testten başlamanız iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
- Önce genel bir bakış açısıyla sınavın bütününü görmelisiniz. Sınava başlamadan önce, soru kitapçığına genel olarak göz gezdirebilirsiniz.
- Zaman kullanımına dikkat etmelisiniz. Sınavda zaman sorunu yaşamamak için, her deneme sınavıyla geliştirerek son haline getirdiğiniz zaman kullanımı stratejinize güvenmelisiniz.
- Sınav süresi boyunca, sadece kendi soru kitapçığınıza odaklanmalısınız. Diğer adayların daha hızlı veya daha yavaş çözdüklerini düşünmeniz, sınav anında dikkatinizi toplamanızı engelleyebilir.
- Bir soruya takılıp kalırsanız zamanı iyi kullanamayabilirsiniz. Zor soruyu bilen değil, çok soruyu bilen kazanır. Sınavın ilerleyen bölümlerinde, hedefinize ulaşmanıza yetecek miktarda soru olduğunu bilmelisiniz.
- Soruda istenen ne ise sadece ona odaklanmalısınız. Gereksiz ayrıntılar arasında kaybolmaktansa soru sizden ne istiyorsa onun üzerine yoğunlaşmalısınız.
- Tüm seçenekler önemlidir, tümünü okumalısınız. Bütün seçenekleri okumadan cevabı işaretlememelisiniz.

- İyi bir zamanlama ile turlayabilirsiniz. Sınavda mutlaka turlama tekniğini kullanmaya çalışmalısınız. Yapamadığınız veya şüphe duyduğunuz sorulara belli bir işaret koyarak birinci turdan sonra tekrar kontrol edebilirsiniz.

Son olarak

Uzun paragraflarda önce soru kökünü okumanız, soruyu çözerken zamanı verimli kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Sınav sonucu ilan tarihi OSYM tarafından 28 Temmuz 2020 olarak açıklanmıştır.

Ardından başlayacak tercih sürecinde sizlere gerekli tüm desteği sağlamak için özlemle beklemekteyiz.

Sevgili gençler Yeşeren ailesi olarak hepinize sınavda başarılar diliyoruz.

ÖZEL YEŞEREN OKULLARI