Özel Yeşeren Okulları College Board Üyesi

Özel Yeşeren Okulları Türkiye’de sayılı olan College Board tarafından tanınan okullar arasındadır. Okulumuz Yabancı Diller Bölümü, College Board tarafından SAT sınav merkezi olarak tanınma ve yine aynı merkez tarafından yürütülen ADVANCED PLACEMENT (AP) programı derslerini okulumuzda yürütme imkanı için çalışmalarına devam etmektedir.

College Board eğitimde mükemmelliği ve eşitliği teşvik etme amacıyla 1900’de Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuştur. Amerikan üniversitelerine giriş sınavlarını düzenleyen ve akademik mükemmeliyeti hedefleyen, lise öğrencileri için üniversite düzeyinde kurs ve sınavlardan oluşan AP programını bünyesinde bulunduran bir yükseköğretim kurumudur. SAT, Gelişmiş Yerleştirme Programı ve BigFuture dahil olmak üzere üniversiteye hazırlık ve üniversite başarısına yönelik programlar ve hizmetler aracılığıyla her yıl yedi milyondan fazla öğrencinin üniversiteye geçişe hazırlanmasına yardımcı olur. Organizasyon ayrıca öğrenciler, eğitimciler ve okullar adına araştırma ve savunuculuk yoluyla eğitim topluluğuna hizmet eder.

Özel Yeşeren Okuları Türkiye’de College Board üyeliği için kabul alabilen sayılı okullardan biri olarak öğrenci ve öğretmenlerine yeni bir uluslararası iş birliği ortamı sunmuştur. College Board üyeliği öğrencilerimizin pek çok eğitim hizmetten yararlanmasına olanak sağlarken; öğretmenlerimize de eğitim öğretimde yararlanabilecekleri ders planı, metod, kaynak ve seminer imkânı sunmakta, öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmelerine fırsat yaratmaktadır. College Board üyeliğinin öğrencilerimiz için daha iyi bir gelecek sunması dileğiyle…