Okulların Açılması ile İlgili Duyuru (Önlem ve Kurallar)

8 Ekim 2020

Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

21 Eylül 2020 tarihinde 1.sınıflarımızla başladığımız yüz yüze eğitimimize 12 Ekim 2020 Pazartesi itibarıyla 2.,3. ve 4.sınıf öğrencilerimiz de dahil olmaktadır. Bu süreç içinde COVID-19 SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ’nde yer alan önleyici tedbirleri kapsamında aşağıda yer alan önleyici tedbirler uygulayacak olup bu süreci sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz. Sağlık önceliğimizdir. Önlemlere uyulması konusunda hassasiyet gösterileceği inancıyla sağlıklı günler dileriz.

• Öğrencilerimiz güvenlik girişinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak karşılanacak, öğretmen rehberliğinde sınıflara alınacak ve ders çıkışları da aynı yöntemle sürdürülecektir.
  • Okula girişlerde okul hemşiresi ve güvenlik tarafından ateş ölçümü yapılacaktır.
  • Okul içine veli girişi zaruri durumlar dışında yapılmayacak, zaruri durumda güvenlik birimi HES kodları sorgulanarak B Blok Konuk Salonuna belirli sayıda veliyi alacaktır.
  • Öğretmenlerimiz maske ve siperlik kullanmaktadır.
  • Sınıf mevcutları ikiye bölünerek eğitim öğretim yapılacaktır. (Sınıfın bir yarısı bir gün diğer yarısı bir gün olmak üzere)
  • Öğrencilerimizin sınıflara giriş ve çıkışları A Blok 2 No’lu kapıdan yapılacaktır.
  • Sınıflara sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gidilecektir.
  • Her öğrenci sınıfında adının yazılı olduğu sıra ve masayı oturacak ve hiçbir koşulda değişiklik yapılmayacaktır.
  • Tuvalet kullanımlarına ikişer öğrenci ve sırayla gönderilecektir.
  • Sınıf içinde öğrenciyle herhangi bir nedenle fiziksel temas sağlanmayacaktır.
  • COVID-19 SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ’nde yer alan zorunluluk gereği okulda ikram-yemek verilmeyecek öğrencilerimiz ara beslenmelerini evden getirecekler. Öğretmenlerimiz tarafından belirlenen saatler arası beslenme yapılacaktır.
  • Öğretmenlerimiz teneffüs sırasında öğrencilerini kontrollü olarak belirlenen alanlara götürecektir. Farklı gruplar aynı ortak alanı aynı zamanda kullanmayacaktır.
  • Öğrenci HES kodları her gün sorgulanacaktır.
  • Öğrencilerin sınıf içinde maske takmaları Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyesidir.
  • Teneffüs sonrası mutlaka el temizliği ve hijyeni sağlanmalıdır.
  • Soğuk algınlığı, hapşırma (sıklıkla), mide bulantısı, karın ağrısı olan öğrenciler hemen revire bildirilecek ve öğrenci Bakanlık Taahhütnamesi gereği izole odasına alınarak veli çağırılacaktır.
  • Okulumuzda Pazartesi-Salı-Perşembe-Cuma günleri eğitim olacak Çarşamba günü dezenfektasyon yapılacaktır.
  • Önlemler ve önleyici tedbirler “Yeşeren Okulları Pandemi Eylem Planında” yer almaktadır. Eylem planı okul web sayfasında duyurular bölümünde bulunmaktadır.
  • Öğrenciler çantalarını yere koymayacak sırasının yanına asacaktır.
  • Beslenmelerini koridorda yer alan dolaplarda muhafaza edebileceklerdir.
  • Servise binmeden önce öğrencilerin elleri dezenfekte edilecektir.
  • Servis kullanan öğrencilerimiz her zaman kendileri için belirlenmiş koltuklarda oturacaktır.

ÖZEL YEŞEREN OKULLARI