LGS Öncesi Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Sevgili 8. Sınıf Öğrencilerimiz; Eğitim yolculuğunuzda ulusal ilk sınav deneyimi olacak olan LGS sınavının hazırlık aşaması artık sona eriyor. Uzun bir çalışma maratonunun sonuna geldik. Sınav öncesi dikkat etmeniz gerekenleri Rehberlik Bölümü Uzm. Psikolog Emre Turan sizlerle paylaştı.

Değerli öğrenciler, hedeflerinize ulaşmanızda en önemli nokta sınav motivasyonunuzu kaybetmemenizdir.

Sınav Öncesinde Neler Yapmalıyım?

Ø Yetersiz olduğunu düşündüğün konuları tekrar etmelisin.

Ø Akşam en geç saat 22.00’da uyumalı sabah 07.00’da kalkmalısın.

Ø Beslenme düzenine göz atmalı. Kahvaltı yapmayı aksatmamalısın.

Ø Her gün mutlaka bir sosyal aktivite, yürüyüş ve küçük spor egzersizleri yapabilirsin.

Ø Covid-19 salgını nedeniyle hijyen tedbirlerine mutlaka uymalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli, maskeni takmalısın.

Sınavdan Bir Gün Önce Neler Yapmalıyım?

Ø Sınavdan bir gün önce ders çalışmayıp dinlenmelisin.

Ø Beslenme şeklini ve her zaman yediğin yemekler dışına çıkmamalısın. Ağır ve yağlı yiyecekler tüketmemeye dikkat etmelisin.

Ø Deniz kenarında veya yeşil bir ortamda yürüyüş yapmalısın.

Ø Sınavda yanında bulunması gereken eşyalarını hazırlamalısın. (Nüfus cüzdanı, Kalem, silgi, su, maske, mini dezenfektan v.b)

Ø Uyumadan önce sıcak bir duş alıp güzel hayaller kurarak uykuya dalabilirsin.

Sınav Sabahı Neler Yapmalıyım?

Ø Sabah 07.00’da kalkıp sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsin.

Ø Evden çıkmadan önce sınav için yanında bulunması gereken malzemeleri kontrol etmelisin.

Ø En geç saat 09.00’da sınava gireceğin yer olan Özel Yeşeren Okullarında olmalısın.

Ø Bina etrafında sosyal mesafeye dikkat ederek beklemelisin.

Sınavda Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ø Sınav başlamadan önce mutlaka tuvalet ihtiyacını gidermelisin.

Ø Bina içerisinde görevli öğretmenler sana sınava gireceğin salonu gösterecekler.

Ø Sınava gireceğin sırada sınav giriş belgen senin için hazır bulunacak. Senin adına düzenlenmiş olan cevap anahtarın sana görevliler tarafından verilecek.

Ø Sınav süresince maskeni çıkarıp çıkarmayacağına kendin karar verebilirsin.

Ø Sınavda sık sık saati kontrol etmek yerine sorulara odaklanmalısın.

Ø Sorularla inatlaşmak yerine işaret koyarak diğer soruya geçebilirsin. Vaktin kaldığında işaret koyduğun soruya bakabilirsin.

Ø Sınav esnasında olumsuz düşünceleri olumlu düşüncelere çevirebilirsin.

SINAVA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLERİZ.

Bugüne kadar gösterdiğin çaba ve emeklerin için seni gönülden tebrik ediyoruz.

Özel Yeşeren Ortaokulu

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi