LGS Bilgilendirme

ÖZEL YEŞEREN OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ
LGS SINAV SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

SINAV ÖNCESİ VE SINAV GİRİŞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

• Sınav başvuruları otomatik olarak bakanlık tarafından yapılmıştır. Herhangi bir sınav başvurusu öğrenciler tarafından yapılmayacaktır.
  • Sınava girmeden önce T.C kimlik belgelerinizi yanınızda hazır bulundurunuz. (T.C kimlik belgenizde fotoğraf bulunmak zorunda değildir.)
  • Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Sınavda kullanmak üzere yanınızda mutlaka en az iki adet kurşun kalem, kalemtıraş, iz bırakmayan silgi, isteğe bağlı olarak uçlu kalem bulundurunuz.
  • Sınav giriş belgeleriniz sınav salonunda sizin için hazırlanan sıranızın üzerinde hazır bulunacaktır.
  • Sınav giriş yerleri sınavdan en az 7 (yedi) gün önce e-okul veli bilgilendirme sisteminden ilan edilecektir.

SINAV GÜNÜ VE SINAV SÜRECİ

• Sınava girecek öğrenciler en geç saat 09.00’da sınava gireceği okul bahçesinde hazır bulunmalıdır.
  • LGS sınavı, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.
  • Sözel bölüm sınavı saat 09.30’da başlayacak olup, toplamda 50 sınav sorusuna 75 dakika süre verilecektir.
  • Sözel bölüm sınavı sonrasında 45 dakika mola verilecek
  • Sayısal bölüm sınavı saat 11.30’da başlayacak olup, toplamda 40 sınav sorusuna 80 dakika süre verilecektir.

KİTAPÇIK VE KODLAMA SİSTEMİ

• Sınav kitapçıkları sınav süresinin bitiminde bina sınav komisyonuna teslim edilecektir.
  • Öğrenciler tarafından talep edilmesi durumunda 22 haziran 2020 tarihinden itibaren kitapçıklarınızı okullarınızdan teslim alabilirsiniz.
  • LGS sınavında; A, B, C, D olmak üzere 4 farklı kitapçık türü olacaktır.
  • Soruların cevap seçenekleri 4 tane olup 1 tanesi doğru kabul edilecektir.
  • LGS sınavında tüm ders testlerinde 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. bu yüzden emin olduğunuz soruyu işaretleyiniz.

SINAV ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Sınav kitapçıkları dağıtıldığında;

• Sizin adınıza düzenlenen optikteki bilgilerinizi kontrol ediniz.
  • Kitapçık türünüzü mutlaka optik kâğıda kodlayınız.
  • Optik kâğıda cevap kutucuklarının dışına çıkmadan işaretleme yapınız.
  • Optik kâğıt üzerinde kutucuklar dışında başka hiçbir alanda karalama veya işaretleme yapamazsınız.
  • Kitapçıkların üzerine mutlaka ad soyadı yazmalıdır. sınav sonrası kitapçığınızı almak isterseniz böylece kitapçığınıza rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

GENEL OLARAK DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

• Öğrencilerimiz sınav salonuna alınırken yanlarında hiçbir şekilde çanta, elektronik ve mekanik cihaz, kulaklık, pergel, cetvel, kolye, saat, küpe, yüzük, broş vb eşyalar, sözlük, not defteri, kitap bulunmamalıdır. aksi halde sınav salonuna giriş yapamayacaklardır.
  • Sınav anında bu eşyalar tespit edilirse sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Öğrencilerimiz yanlarında bandajı sökülmüş şeffaf su şişesi bulundurabilir.
  • Sınav salonuna girerken maske takmak zorunludur.
  • Binaya giriş yapılırken sosyal mesafe kuralına uyulması zorunludur.
  • Sınav esnasında maskenin çıkartılıp çıkartılmayacağı sınav komisyonu ve gözetmen öğretmene bağlı olacaktır.
  • Sınav salonunda sınıf düzeni sosyal mesafe kuralına göre düzenlenmiş ise öğrenciler sınav süresince maskelerini çıkarabilirler.
  • Öğrencilerimiz tüm denemelerinizi maske ile yapmalısınız. böylece her ihtimale karşı maske ile yapılabilecek sınava hazır olmuş olursunuz.
  • İlk 15 dakika geç kalan öğrenci sınava alınacaktır ancak ek süre verilmeyecektir.
  • Sınavın ilk 30 dakikasını tamamlamadan ve sınav bitimine son 15 dakika kala sınav salonundan çıkılamayacaktır.
  • Herhangi bir kopya girişimde bulunan öğrenci hiç uyarılmadan hakkında tutanak tutulacak ve sınavı geçersiz sayılacaktır.

SINAV SONUÇ İLANI
Sınav sonuçları 16 temmuz 2020 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

SINAVA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLERİZ.