Koronavirüs Önlemleri 2020-2021 Öğretim Yılı

Önce Sağlık Sonra Eğitim

Özel Yeşeren Okulları Dünya’yı etkisi altına alan salgına karşı “Önce Sağlık Sonra Eğitim- Hedef Sağlıklı Eğitim” anlayışı ile tüm eğitim öğretim faaliyetlerini yeni normale göre yeniden düzenledi.

Okulumuz, öğrencilerin evinden ayrılıp servise binmesi ve tekrar evine sağlıklı bir şekilde dönmesi için gerekli fiziksel önlemleri alırken; çocukların ve gençlerin aile ve sosyal hayatlarında kendilerini salgından koruyacak eğitsel çalışmalara da önlem paketi içinde yer verilmiştir.

Akademik çalışmalarını yeni normale göre güncelleyen okulumuz eğitimin içeriğini, öğrenme ortamlarının yeniden tasarlanmasını, öğrenme hizmetlerinin devamlılığını, öğrencilerin akademik, sosyal-duygusal ve zihinsel dayanıklılığını arttıracak rehberlik çalışmalarını yeniden düzenleyerek stratejik bir plan hazırlamıştır. Planlama okul açılmadan, okul açıkken yol gösterecek eylem planıdır.

Cavid-19 Salgını ile İlgili Fiziksel Önlemler

- Öğrenciler evden çıkarken maskesini takacak; servise binerken ateşleri ölçülecek ve eller dezenfekte edilecektir.

- Servilerimizde öğrencilerimiz sosyal mesafe korunarak, her gün aynı koltuğa oturacak ve temas durumunda bulaş takibi yapılabilecektir.

- Servisten öğrencilerimiz sosyal mesafeyi koruyarak inecek ve okula girişler tüm sınıf grupları için farklı kapılardan yapılacaktır.

- Okula kendi olanakları ile gelen tüm öğrencilerin ateşleri ölçülecek ve elleri dezenfekte edilerek okula alınacaktır.

- Ateşi 37.5 derecenin üzerinde olan öğrenciler revire yönlendirilerek gerekli süreç başlatılacaktır.

- Sınıflarımızda sosyal mesafenin korunması amacıyla sınıf mevcutları ve oturma sistemi planlanarak ders işlenecek ve derste maske kullanımına dikkat edilecektir.

- Öğrencilere pedagojik yaklaşımla hastalıktan korunma önlemleri sıkça hatırlatılacaktır.

- Yemek salonlarımızda öğrencilerimiz sosyal mesafeyi koruyarak ve her gün aynı yere oturarak yemeklerini yiyecek tek kullanımlık çatal- bıçak ve malzemeler kullanılacaktır.

- Yemekten önce ve sonra ellerin yıkanması sağlanacaktır.

- Tüm sınıflarda dezenfektan bulundurulacaktır.

- Oyun alanları ve teneffüs saatleri farklılaştırılarak çok fazla sayıda öğrencinin bir araya gelmesi engellenecektir.

- Sınıflar ve servisler gün sonunda dezenfekte edilecektir.

- Sınıflara, koridorlara, yemek salonu ve diğer kullanım alanlarına salgınla ilgili uyarı ve bilgilendirmeler asılacaktır.

- Koronavirüs alacağımız önlemlerden daha güçlü değildir.

- Önlemler gelişmelere göre güncellenebilecektir.

ÖZEL YEŞEREN OKULLARI
ÖZEL YEŞEREN LİSESİ