Özel Yeşeren Okulları Yazar Zehra Ünüvar’ı Ağırladı

25 Mart 2019
Çağdaş yazarları tanıma yolculuğumuz sürüyor. Özel Yeşeren Okulları ilkokul öğrencileri özellikle çocuklar için yazdığı kitaplarla tanınan Zehra Ünüvar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Çocukluk anılarından yola çıkıp yazma yolculuğunu öğrencilerle paylaşan Ünüvar, kitap okumanın önemini bir kez daha vurgulayıp öğrencileri için kitaplarını imzaladı.
Kitaplarını okudukları bir yazarla tanışmanın tadına varan öğrencilerimiz ise sordukları sorularla hem Ünüvar’ı yakından tanıdı hem de bir yazar olmanın neler gerektirdiğinin farkına vardı.
Sayın Zehra Ünüvar’a bu keyifli söyleşi için teşekkür ediyoruz.
Zehra Ünüvar Kimdir?
Zehra Ünüvar Manisa, Akhisar doğumludur. İlköğrenimini Akhisar'da tamamladı;Bolu Kız İlköğretmen Okulunu ve İzmir Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdi. Öğretmen okullarında, eğitim enstitüsünde ve liselerde edebiyat öğretmenliği yaptı. Yazı yaşamına edebiyat dergilerinde yazarak başladı. Öykü dalında çeşitli ödüller aldı (İki kez Ömer Seyfettin Ödülü, THK Edebiyat Ödülü, Samim Kocagöz Öykü Ödülü, Yaba Edebiyat Sokaktaki İnsan Öyküleri Ödülü, Aykırı Sanat Kısa Öykü Ödülü, Fransa-Marsilya Akdeniz Kadın Yazarlar Arası Öykü Ödülü, Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülü, Abdullah Baştürk İşçi Öyküleri Ödülü). Çocuk öyküleri ve masallar da yazıyor.
Bazı Eserleri:
Öyküleri:
  • Cilveli Kahve (1998)
  • Şahmaranı Yutmak (2009)
Çocuk edebiyatı:
  • Dedem Korkut (1999)
  • Duma Duma Dum (1999)
  • Uykucu Ufuk (2001)
  • Bir Şampiyonluk Öyküsü (2003)
  • Yaprakta Sevgi Büyütmek (2004)
  • Bizim Fare Televizyon Yıldızı (2006)
  • Uysal Dev (2008)